Cele mai bune filme cu John Travolta

1
De Cristina Tudor
8 dec. 2020

Cele mai bune filme cu John Travolta scot in evidenta o calitate a sa definitorie: autonomia de care se bucura si varietatea rolurilor pe care le poate alege.

De la cantareti si dansatori la raufacatorii de pe aceasta planeta si nu numai, Travolta a indeplinit o mare varietate de roluri – dintre care unele au fost laudate, in timp ce altele au fost ironizate. Abilitatile de care se bucura au dus la construirea numelui pe care il afiseaza azi in istoria cinematografiei moderne.

De la prima sa aparitie pe ecran in filmul de groaza din 1975 The Devil’s Rain, Travolta nu s-a temut de niciun rol.

A experimentat frecvent urcari si coborasuri atat in culise, cat si in cariera sa in ansamblu, cu o filmografie bogata atat in filme de groaza, cat si in rolurile celor mai abjecti infractori. El va intra in istorie ca una dintre multele vedete talentate, dar care nu a fost capabil sa ne dumireasca de talentul sau, care a colorat aceasta industrie ciudata. Iata care sunt cunoscute a fi cele mai bune filme cu John Travolta:

Blow Out

In urma asasinarilor lui Kennedy si a Scandalului Watergate, filmele despre conspiratii politice au devenit un element esential al cinematografiei americane – unul dintre acestea fiind thrillerul lui Brian De Palma din 1981, Blow Out. Filmul nu a fost o lovitura de box office la acea vreme, dar a cunoscut o crestere a popularitatii dupa ce a fost adaugat la Colectia Criterion in 2011.

Travolta il interpreteaza pe Jack Terry, un tehnician de sunet care este martorul unei conspiratii politice in timp ce inregistreaza pentru ultimul sau proiect. El ofera o performanta puternica ca om prototipic-care-stia-prea mult in centrul povestii stralucite a lui De Palma.

Face/Off

John Woo a petrecut cea mai buna parte a lungii sale cariere facand filme in Hong Kong si China, dar in Statele Unite este probabil cel mai bine cunoscut ca omul din spatele filmului de actiune Face / Off din 1997, in care Travolta il interpreteaza pe agentul FBI Sean Archer, un tata indurerat, dorind sa-l captureze pe criminalul interpretat de Nicolas Cage, Castor Troy, care i-a ucis fiul. Travolta face o treaba buna interpretandu-l pe Archer – dar odata ce are loc schimbul de fata, el straluceste cu adevarat, alunecand confortabil in rolul lui Cage de nebun campion, imoral.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.