Cele mai bune filme SF din toate timpurile

1
De Cristina Tudor
16 apr. 2021

Iubitorii de filme science fiction au o cultura generala vasta in domeniu, devorand filme plecum Matrix, Blade Runner sau Star Wars.

Daca esti pasionat de genul acesta, iata o lista cu cele mai bune filme SF din toate timpurile:

The Matrix, 1999

The Matrix este considerat de multi unul dintre cele mai bune filme SF din toate timpurile. A fost un film fenomen in 1999, cand a fost lansat, impresionand cu efectele sale vizuale, pentru care a si castigat Premiul Oscar. Filmul pleaca de la ideea ca oamenii traiesc intr-o realitate virtuala, creata de inteligenta artificiala, in urma razboiului dintre oameni si masini. Insa, simbolistica este mult mai complexa: in Matrix se fac referinte la subcultura hacker si cyberpunk, dar si la ideologii filosofice si religioase.

2001: A Space Odyssey, 1968

Din top cele mai bune filme SF din toate timpurile nu poate lipsi “2001: A Space Odyssey”, regizat si produs de Stanley Kubrick. E genul de film care are “de toate”: scene impresionante in spatiu, drama si momente de groaza, cauzate de un computer defect, imaginatie, originalitate si simbolism profund. Cei care il vad raman multa vreme pe ganduri, incercand sa ii descopere tainele si misterul.

Inception, 2011

Inception este pe locul 1 in top cele mai bune filme SF din toate timpurile, potrivit clasamentului de pe IMDB, in functie de rating/metascore.

Cu Leonardo di Caprio in rolul principal, Inception este genul de film la care ramai cu gandul si a doua zi dupa ce l-ai vazut si iti doresti sa il mai vizionezi inca odata. Este un SF captivant, in care di Caprio joaca rolul unui hot profesionist, care fura informatii infiltrandu-se in subconstientul oamenilor. Felul in care incearca sa implanteze o idee in mintea cuiva este fascinant. Filmul regizat de Christopher Nolan a primit opt nominalizari la Oscar, a castigat patru trofee, insa l-a ratat pe cel care se acorda celui mai bun film al anului.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.