Printul William si Kate Middleton, cuplul regal „netraditional“

1
De Maria Constantin
10 oct. 2021

Ducii de Cambridge au invatat din casniciile parintilor lor, punand pe primul loc stabilitatea mariajului.

Intr-un articol scris saptamana trecuta pentru People, istoricul Robert Lacey, autorul bestsellerului „Battle of Brothers”, ofera o privire de ansamblu asupra monarhiei britanice si analizeaza perspectiva ascensiunii lui William si Kate la tron.

Printul William si Kate Middleton au implinit in primavara zece ani de casnicie, dupa o relatie de opt ani, si au marcat aceasta aniversare cu o serie de fotografii emotionante.

Front comun pentru binele copiilor lor si al monarhiei

Fie ca stralucesc pe covorul rosu la diverse evenimente, fie ca sunt impreuna cu cei trei copii, ducii de Sussex fac front comun in viata lor de familie.

Relatia stransa pe care William o are cu sotia lui intra intr-un contrast puternic cu „traditia” nefericita a casniciilor din cadrul familiei regale britanice, noteaza Robert Lacey. „Casa de Windsor are un istoric impresionant de casnicii esuate, dar William a rupt acest ciclu”, scrie istoricul care analizeaza si relatia ducelui de Cambridge cu fratele sau mai mic, Harry.

Rolul ducesei Kate

Lacey subliniaza ca un rol insemnat in trainicia acestui cuplu il joaca ducesa Kate, pe care o descrie ca pe „o intrusa empatica din clasa de mijloc”.

In vreme ce parintii ei, Carole si Michael Middleton, sunt casatoriti de 41 de ani, mariajul parintilor lui William, Printul Charles si Printesa Diana, era iremediabil distrus cand acestia implineau zece ani de casnicie. 18 luni mai tarziu, premierul britanic de atunci, John Major, anunta despartirea lor, in decembrie 1992. Acest eveniment avea sa conduca la un divort ultramediatizat care i-a influentat indiscutabil viziunea lui William despre casatorie si familie. Divortul s-a finalizat in august 1996, iar un an mai tarziu Diana murea intr-un accident auto, la Paris.

Copilaria de care William si Harry n-au avut parte

Lacey noteaza ca ducesa Kate intelege importanta rolului ei ca viitoare consoarta a unui monarh si mama a viitorului rege si a unor membri ai casei regale, iar stabilitatea pe care o ofera ea este cruciala.

Printul William si Kate Middleton, pregatiti pentru modernizarea casei regale: „Nu puteam gasi o pereche mai potrivita“

„Kate si William au avut grija sa se asigure ca toti cei trei copii, Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis se bucura de o copilarie linistita de care William si Harry n-au avut parte”, scrie Lacey.

Cea mai buna pereche din regat

Jamie Lowther-Pinkerton, fostul secretar al ducilor de Cambridge, a declarat pentru People ca William are experienta si stie unde se afla casa regala si o urmareste cum evolueaza, in timp ce Kate aduce o viziune pragmatica despre cum este sa fii dintr-o familie decenta, cu picioarele pe pamant. „Au avut o legatura solida in acesti ultimi zece ani. Daca ai scotoci in tot regatul, n-ai fi putut gasi o pereche mai buna, sincer”, a subliniat acesta.

Foto: Instagram – @dukeandduchessofcambridge