8 reguli pe care copiii lui Harry si Meghan Markle nu mai trebuie sa le respecte dupa ce ducii de Sussex au parasit familia regala britanica

1
De Maria Constantin
31 iul. 2022

Statutul de membru al familiei regale a Marii Britanii impune respectarea multor reguli. De la cele de eticheta la traditii vechi, acestea includ anumite standarde stricte, insa copiii ducilor de Sussex au scapat de ele.

In 2020, cand Printul Harry si Meghan Markle au decis sa renunte la statutul pe care il aveau in cadrul casei regale a Marii Britanii, nu au renuntat doar la aceste traditii, ci si-au eliberat si copiii de obligatia respectarii lor. Archie si Lilibet au acum mult mai putine constrangeri decat verisorii lor, George, Louis si Charloote.

Your Tango trece in revista lucrurilor pe care copiii ducilor de Sussex au voie sa le faca:

1. Pot purta ce haine doresc

Cei trei copii ai ducilor de Cambridge poarta intotdeauna haine alese cu atentie. Exista un motiv pentru asta: traditia stabileste ca membrii clasei aristocratice si cei ai casei regale trebuie sa-si imbrace baietii in pantaloni scurti si fetele in rochie, iar nerespectarea acestei reguli este considerata un gest necivilizat.

Designerul Rachel Riley, care il imbraca pe Printul George, a spus pentru Harper’s Bazaar ca tinuta copiilor din casa regala este astfel aleasa pentru ca acestia sa nu para demodati.

Baietii din familia regala nu au voie sa imbrace pantaloni lungi pana la varsta de opt ani, in schimb Archie ii poate purta acum la orice varsta.

2. Pot invata la scoli publice

Membrii familiei regale isi trimit copiii la institutii de invatamant private, din motive de securitate. Potrivit People, Printul George si Printesa Charlotte invata la scoala Thomas’s Battersea Day, unde cursurile costa 23.000 de dolari pe an si renunta la titlurile regale pe timpul scolii.

Printul Harry face tot posibilul sa-si protejeze copiii de efectele traumatice ale retelelor de socializare: „Suntem intr-un moment critic”

Harry si Meghan isi pot trimite copiii la orice scoala vor, inclusiv la cele din sistemul public, chiar daca e de asteptat sa nu faca uz de aceasta optiune.

3. Lilibet nu va avea nevoie de pregatire pentru eticheta regala

Cand Harry si Meghan Markle s-au casatorit, Printii George si Printesa Charlotte s-au descurcat foarte bine cu respectarea protocolului la nunta pentru ca au fost instruiti bine de Myka Meier, de la Beaumont Etiquette. „Pregatirea membrilor familiei regale pentru respectarea etichetei incepe imediat cum ajung la varsta la care pot sa stea la masa. Sunt invatati cum sa manance, cum sa participe la evenimente si se antreneaza pentru tot, de la tonul vocii la cum sa se imbrace potrivit si, desigur, cum sa se incline”, a spus ea pentru People.

Intrucat Harry si Meghan au renuntat la statutul de membri ai casei regale, Lilibet nu va trebui sa mai treaca prin aceasta pregatire.

4. Ambii copii pot juca Monopoly

Pentru unii, Monopoly este un joc amuzant, insa Regina Elisabeta a II-a nu-l agreeaza. Potrivit ziarului The Independent, in 2008, cand Ducele de York i-a prezentat jocul, suverana l-a interzis la curtea regala pentru ca poate deveni „prea vicios”. Din aceasta cauza, printii George si Louis si sora lor, Charlotte, nu vor juca Monopoly, insa Archie si Lilibet se pot certa in voie pe actiuni.

5. Nu trebuie sa-si foloseasca titlurile

Harry si Meghan au refuzat planul reginei de a-i conferi lui Archie un titlul regal si nu au acceptat nici ca Lilibet sa primeasca unul. Intrucat Printul Harry si Meghan Markle au ramas cu titlurile de Ducele si Ducesa de Cambridge, copiii lor sunt implicit fiul si fiica unui duce si al unei ducese.

„Orice fiica va fi automat fiica Ducelui si a Ducesei cutare, apoi urmeaza numele ei de botez… apoi Mountbatten-Windsor”, a explicat pentru Newsweek expertul Thomas Woodcock.

Cu toate acestea, copiii nu sunt obligati sa poarte titlurile, spre deosebire de verisorii lor.

6. Amandoi pot calatori cu parintii

Protocolul regal interzice ca doi mostenitori ai membrilor casei regale sa calatoreasca impreuna pentru ca, in cazul unui accident, unul dintre ei sa asigure succesiunea la tron. Printul William a incalcat, insa, traditia luandu-l cu el in avion pe Printul George, la doar noua luni, in turneul din Australia, dar acum Harry poate calatori impreuna cu copiii fara grija protocolului.

7. Se pot casatori fara aprobare

Membrii familiei regale britanice nu au voie sa-si manifeste in public afectiunea. Potrivit Popsugar, Regina Elisabeta a II-a se poate opune casatoriei unui membru al casei regale, iar nunta poate avea loc doar cu consimtamantul ei.

7 momente adorabile din viata de mama a ducesei Meghan Markle

Regulile au devenit mai relaxate cu trecerea timpului si se aplica doar in cazul a sase dintre cei mai importanti membri aflati pe linia de succesiune care au in continuare nevoie de aprobarea suveranei.

Archie va fi, insa, liber sa aleaga cu cine se casatoreste si poate sa nu se cunune religios daca doreste.

8. Pot avea opinii politice

Casa regala a Marii Britanii este foarte stricta in privinta politicii. „Ca sef al statului, Regina trebuie sa ramana strict neutra in chestiunile politice”, se mentioneaza pe site-ul familiei regale.

Aceasta regula nu a impiedicat-o, totusi, pe Meghan Markle sa-l critice pe fostul presedinte american Donald Trump. Parintii lui Lilibet si Archie au devenit mai vocali in probleme politice dupa ce au parasit Anglia, prin urmare e usor de dedus ca si copiii lor se vor exprima liber.

Foto: Getty Images.