Top 3 aplicatii de mindfulness pe care le vei adora

1
De Irina Constantin
28 sept. 2019

Ritmul cotidian este din ce in ce mai alert. Desi ai vrea sa iti acorzi mai multa atentie, este dificil sa iti gasesti timp pentru meditatie si exercitii de dezvoltare personala.

Iti suna cunoscut, nu-i asa? Cine mai are timp de scris in jurnal, cand sunt atatea task-uri ce asteapta sa fie rezolvate? In plus, ar trebui sa cari zilnic cu tine agenda si pixul, iar in geanta ta pentru birou nu mai incape nimic!

Cele mai bune aplicatii impotriva anxietatii

Iata 3 aplicatii de mindfulness pe care trebuie sa ti le instalezi cat mai curand!

1. Daylio

Daylio vine in ajutorul celor care nu mai au deloc timp sa scrie in jurnal, dar vor sa isi monitorizeze activitatile si starile. Este una dintre acele aplicatii de mindfulness complete, ce te ajuta enorm sa iti mentii o sanatate mentala buna pe parcursul anului.

In fiecare zi, poti introduce in Daylio starea generala pe care o simti, pe o scara de la 1 la 5, apoi poti adauga detalii despre ce ai facut in ziua respectiva. Poti alege activitati legate de munca, sport, evenimente, mancare, relaxare si lista continua la nesfarsit. Ba chiar poti introduce in lista activitati noi, folosind elemente vizuale atractive.

8 Aplicatii folositoare pentru telefon. Voi le-ati descarcat deja?

Cea mai interesanta functie a aplicatiei este cea de statistici. Dupa ce ai strans suficiente intrari in jurnal, poti vedea fluctuatiile de stare simtite de tine pe parcursul lunii si poti afla care a fost starea predominanta. De asemenea, poti determina ce activitati iti provoaca o anumita stare, ceea ce te ajuta sa iti ajustezi obiceiurile.

2. Headspace

Headspace este una dintre cele mai cunoscute aplicatii de mindfulness de pe piata. Aceasta iti ofera o multime de functii utile. De la crearea unui mediu potrivit pentru somn pana la meditatii ghidate, Headspace este ajutorul perfect pentru o viata mai calma si o atitudine mai pozitiva.

Daca nu ai meditat niciodata pana acum, in aplicatie poti gasi un curs de baza gratuit, care te va invata tot ce trebuie sa stii. Apoi, poti explora mai multe tipuri de meditatii, pe diferite teme. Vei gasi meditatii pentru un somn mai bun, pentru diminuarea anxietatii, pentru imbunatatirea relatiilor si nu numai.

Cele mai bune aplicatii de horoscop si astrologie pe care sa le instalezi pe telefon

Tot in Headspace vei gasi si sesiuni SOS, ghidate, concepute special pentru momentele de anxietate si panica necontrolata, in care ai nevoie de sustinere imediata.

3. Grateful: A Gratitude Journal

Exprimarea recunostintei este o practica veche, ce se bucura de din ce in ce mai multa popularitate. A fost demonstrat stiintific ca sentimentul de recunostinta si apreciere ne ajuta sa fim mai fericiti si, cu toate acestea, nu reusim intotdeauna sa ne facem timp pentru asta.

Aplicatia Grateful se va asigura ca nu uiti sa iti exprimi recunostinta in nicio zi. Fiecare intrare in jurnal incepe cu o intrebare ajutatoare, care iti va stimula gandirea si te va inspira sa gasesti zeci de motive pentru care esti recunoscatoare si fericita.

In plus, iti poti configura notificari si mesaje personalizate, pentru a te motiva sa nu dai skip practicii zilnice. In zilele mai putin bune, te poti uita pe notitele din trecut, pentru a-ti readuce zambetul pe chip.

Foto: Shutterstock.com