Totul despre ascendent: Ce este acesta si cum se calculeaza

1
De Alice Moisescu
14 ian. 2019

Foarte multa lume a auzit despre ascendentul zodiacal si probabil ca multi dintre noi am si aflat in ce zodie se afla el pozitionat.

Zodia ascendenta este la fel de importanta ca cea natala, reprezentand constelatia zodiacala care se ridica la orizont in momentul exact al nasterii tale.

Dar, inainte de toate, sa definim ascendentul (ASC).

Ascendentul, notat in astrograme cu ASC, este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic in momentul nasterii. Altfel spus, ascendentul este zodia care rasare in momentul nasterii fiecarei persoane in parte.

Daca, de pilda, cineva este nascut in zori sau, mai bine spus, la rasaritul soarelui, atunci ascendentul sau va fi in acelasi semn astral al nativului.

Semnificatia ascendentului

Ascedentul influenteaza aspectul fizic al nativului sau, mai exact, prima impresie pe care o lasa asupra celor din jurul sau. Iar acest lucru nu se refera numai la infatisare, ci si la comportamentul si atitudinea nativului in unele situatii: felul in care isi controleaza gesturile sau cuvintele, intregul sau comportament in public, modul in care isi modifica in mod constient imaginea sau acea latura a personalitatii pe care doreste sa o arate celor din jur.

4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre ascendent

1. Ascendentul indica personalitatea ta exterioara ca rezultat al educatiei si al influentei societatii si familiei in care te-ai nascut.

2. Ascedentul reprezinta legatura ta cu mediul exterior.

Noi percepem lumea inconjuratoare prin intermediul ascendentului. Astfel ca, atunci cand ne aflam de pilda intr-un mediu strain noua sau cunoastem pe cineva nou, toate reactiile noastre imediate vor fi reprezentate de ascendent. Iar primul lucru pe care il vom observa va fi vibratia acestuia. Tocmai de aceea, prima impresie poate fi total diferita sau eronata in raport cu persoana.

3. Ascendentul se calculeaza in functie de ora si locul nasterii.

Este important sa stim cu exactitate ora nasterii. O variatie de 10 minune poate schimba radical semnul in care se afla ascendentul nostru.

4. Ascendentul este si un indicator al starii de sanatate.

Semnul zodiacal in care se afla pozitionat ascendentul poate indica organele sau zonele sensibile ale organismului nostru. Explicatia? Intre corpul nostru fizic si cel energetic exista o stransa legatura si orice problema de natura medicala apare intai in corpul energetic si mai apoi in cel fzic.

Cum se calculeaza ascendentul?

Este foarte important sa stim cum se calculeaza ascendentul intrucat acesta ne diferentiaza de alti oameni nascuti in aceeasi zodie cu a noastra. Poate vi s-a intamplat de multe ori sa interactionati cu persoane nascute sub acelasi semn zodiacal ca voi, dar sa descoperiti ca sunteti atat de diferiti! Particularitatile oferite de ascendent sunt printre elementele care ne deosebesc de alte persoane nascute in aceeasi zodie.

Pentru calcularea ascendentului, se iau in calcul mai multe variabile, insa cele mai importante dintre ele sunt ora, data si locul nasterii.

Ce parere aveti, asadar? Voi va cunoasteti ascendetul? Ce spune el despre voi?

Foto: Shutterstock.com