5 fashion icons si stilul care le-a consacrat

fashion icons Hollywood Audrey Hepburn
1
De Flavia Parpala
1 sept. 2018

In timp ce industria modei continua sa ne propuna trenduri noi zi de zi, tot ea nu ar fi aici fara cateva fashion icons care au revolutionat felul in care ne imbracam.

Azi, celebritatile isi fac cu usurinta niste poze, le posteaza pe social media, iar noi, cu totii, putem afla ce poarta. Mai demult, vedetele nu aveau acesta oportunitate de a influenta instant, asa ca cine a facut-o, in timp, merita cu adevarat statutul de fashion icon.

Fashion icons: Audrey Hepburn – The Little black dress (Micuta rochie neagra)

Putem fi de acord ca Audrey Hepburn este unul dintre motivele pentru care industria modei este obsedata de „the little black dress”.  Look-ul sau clasic din filmul Breakfast at Tiffany’s a fost imortalizat intr-una din cele mai cunoscute fotografii ale Hollywood-ului clasic. Rochia neagra si simpla Givenchy, colierul cu trei siraguri de perle, ochelarii de soare, cocul, cerceii cu diamante si porttigaretul au intrat in istorie ca fiind stilul lui Audrey.

Fashion icons: Grace Kelly – stilul preppy

Stilul clasic a lui Grace a fost mereu unul impecabil. Rochiile sale feminine iconice si taioarele cu un croi perfect au transformat-o repede intr-un fashion icon. Casa Hermes a numit si o poseta dupa ea, iar actrita a fost adesea vazuta purtand una. Stilul preppy este asociat cu designerul american Tommy Hilfiger, dar Grace Kelly a jucat o parte importanta in conturarea acestui tip de look.

Fashion icons: Diana Ross – stilul maximalist

Stilul artistei americane s-a schimbat de-alungul carierei sale, dar Motown cu siguranta nu ar fi fost la fel fara influenta ei. De la rochii cu paiete si cristale brodate la peruci extravagante, Diana a reusit sa puna intr-o lumina pozitiva cuvantul „diva” si a blurat liniile dintre costume de scena si haine de zi.

Fashion icons: Katherine Hepburn – stilul masculin

#katherinehepburn #classichollywood #cinema #hollywoodstar

A post shared by myhollywood (@myhollywoodstar) on

Katherine Hepburn a fost una dintre cele mai idolatrizate actrite ale vremurilor sale. Pe ecran, Katherine si-a creat propriul stil, care definea perfect look-ul american, dar in timpul liber adopta tinute mai sport. Totusi, costumele in stil masculin au fost cele care au consacrat-o.

Fashion icons: Twiggy – stilul mod, anii ’60

Twiggy 💙

A post shared by iconic (@bluecocoamp) on

Twiggy a devenit faimoasa datorita lui Andy Warhol, dar si in momentul in care a fost fotografiata cu gene false desenate, un look pe care urma sa il popularizeze si cu care este asociata si azi. Twiggy a fost, poate, prima IT-girl, un reper pentru moda saizecista, fustele scurte si rochiile in A.

Foto: Instagram – @audrey.hepburn