Fondue in dovleac, o reteta recomandata de Meghan Markle

fondue in dovleac
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
25 ian. 2019

Inainte ca Meghan Markle sa devina oficial membra a familiei regale, avea un blog de lifestyle, The Tig, unde aborda subiecte de dieta, sanatate, frumusete, dar si retetele ei preferate.

Recunoscuta pentru stilul de viata sanatos, in care imbina miscarea cu alimentatia sanatoasa, Ducesa de Sussex scria adesea despre retetele pe care le pregatea acasa.

Inainte de casatoria cu Harry, Meghan a sters toate postarile de pe blog, lasand doar un mesaj de la revedere pentru fani. Dar asta nu inseamna ca articolele ei au disparut pentru totdeauna (nimic nu dispare pe vecie o data ce a aparut pe Internet).

Asa am aflat ca una dintre retele retetele preferate de Meghan este acest fondue cu dovleac si branza (reteta a fost postata de Meghan in octombrie 2015). Iata ce spunea ducesa in articol:

„O sa risc si o sa spuna ca e posibil ca aceasta sa fie reteta mea preferata din toate timpurile. Cuvinte mari, asa e. De ce imi place asa de mult? Pentru ca e satisfacatoare, delicioasa, o poti imparti cu cei dragi si se prepara incredibil de usor.

Fondue in dovleac a la Meghan Markle este un preparat delicios in care dovleacul nu are doar rolul de vas de fondue, gustul sau dulceag completand de minune savoarea branzei topite si a painii prajite.

Ingrediente pentru fondue in dovleac a la Meghan Markle:

-1 dovleac;

-1 bagheta de paine, taiata in felii si prajite usor;

-150 gr. branza Gruyere, razuita;

-250 ml amestec de lapte si smantana;

-2 oua mari;

– 1 1/2 lingurite de sare;

– 1 lingurita de piper proaspat rasnit;

-1/4 lingurita nucsoara macinata.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia dovleacul si se taie care o felie de 2 cm grosime de la partea superioara. Cu ajutorul unei linguri se curata interiorul dovleacului de seminte. Dupa aceea se aranjeaza in 3 straturi succesive feliile de bagheta prajita si branza, avand grija ca ultimul strat sa fie de branza.

Intr-un bol se amesteca impreuna laptele cu smantana, ouale, sarea, piperul si nucsoara si se toarna cu grija amestecul obtinut in interiorul dovleacului. Se pune la loc capacul de dovleac, se asaza intr-o tava de copt si se pune la cuptor timp de 2 ore, pana cand pulpa dovleacului devine moale. Se serveste scobind pulpa dovleacului, impreuna cu feliile de bagheta si branza.

Foto: Shutterstock.com