Maioneza vegana cu probiotice

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
11 feb. 2019

Maioneza este unul dintre cele mai apreciate sosuri din lume, insa nu este cel mai sanatos aliment pe care il poti consuma.

Insa maioneza vegana cu probiotice creata de Anya Kassoff este in acelasi timp si sanatoasa, si delicioasa. Aceasta reteta revolutionara da nastere unui preparat plin de savoare si care aduce si beneficii pentru functionarea sistemului digestiv.

Oua umplute cu avocado

Ingrediente pentru maioneza vegana cu probiotice:

-2 mere de marime medie, decojite, curatate de samburi si taiate felii;
-1 lingura de otet de mere;
-1 lingurita de zahar de cocos sau alt tip de zahar la alegere;
-3 linguri de apa;
-2 lingurite de mustar Dijon;
-2 lingurita de pasta miso, nepasteurizata;
-1/8 de lingurita de pasta de ardei iute sriracha sau orice alta pasta de ardei iute preferi;
-1/2 lingurita de zeama de lamaie sau lime;
-piper proaspat rasnit;
-85 ml de ulei de masline extravirgin;
-sare de mare pentru asezonare (optional).

Alimente pe care nu ar trebui sa le mananci niciodata

Mod de preparare:

Se ia o oala mica in care se pun feliile de mar, otetul de mere, zaharul si apa. Amestecul se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasa la foc mic sa fiarba timp de 15 minute. Se verifica ocazional si, daca lichidul s-a evaporat, se completeaza cu putina apa.

In vasul unui robot de bucatarie sau al unui blender se pun feliile de mar, mustarul, pasta miso, pasta de ardei iute, sucul de lamaie/lime si piperul si se mixeaza pana se obtine un amestec fin. In timp ce blenderul functioneaza pe viteza mica se incorporeaza treptat uleiul de masline, apoi se asezoneaza cu sare, daca este nevoie.

Cum sa gatesti varza de Bruxelles ca sa fie gustoasa? 4 metode simple

Se da la frigider inainte de servire. Poate fi pastrata la frigider timp de o saptamana.

Foto: Shutterstock.com