Reteta lui Jamie Oliver de vin fiert cu mirodenii

vin fiert cu mirodenii
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
21 dec. 2018

Celebrul chef britanic Jamie Oliver se pricepe la fel de bine la cocktailuri ca si la gatit. Ce trucuri are ca sa obtina cel mai bun vin fiert cu mirodenii?

Iti propun sa incerci reteta de vin fiert cu mirodenii a lui Jamie Oliver atunci cand vrei sa-ti surprinzi invitatii cu o bautura clasica de iarna sau cand ai venit de afara inghetata si vrei sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata.

Cele mai reconfortante bauturi calde pentru seri relaxate de iarna

Ingrediente pentru vin fiert cu mirodenii a la Jamie Oliver:

-2 clementine;

-1 lamaie;

-1 lamaie verde;

-200 gr. zahar pudra;

-6 cuisoare;

-1 bat de scortisoara;

-3 frunze de dafin;

-1 nucsoara rasa;

-1 pastaie de vanilie;

-2 sticle de vin Chianti sau alt vin rosu;

-2 bucati de anason stelat.

Incearca si tu aceste 4 bauturi care inlocuiesc cafeaua

Mod de preparare:

Clementinele si cele doua lamai se decojesc in petale mari, folosind un cutit sau un curatator de legume. Zaharul se pune intr-o oala mare la foc mediu si apoi se adauga petalele de coaja de citrice si sucul de la cele 2 clementine.

Apoi, se adauga cuisoarele, scortisoara, frunzele de dafin si o parte din nucsoara rasa. Pastaia de vanilie de desface in 2 jumatati si se adauga in oala, apoi se pune o cantitate de vin suficienta cat sa acopere stratul de zahar.

Se lasa la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet in vin, apoi se aduce la punctul de fierbere. Se mentine pe foc mare timp de 4-5 minute sau pana cand se obtine un sirop gros si lucios.

Secretul este acela de a obtine mai intai un sirop foarte aromat, care sa se amestece foarte bine cu vinul. Nu se pune intreaga cantitate de vin dintr-o data, pentru ca astfel s-ar evapora cea mai mare parte a alcoolului.

Cand siropul este gata, se reduce temperatura, se adauga anasonul stelat si apoi restul de vin. Se incalzeste la foc mic si, dupa aproximativ 5 minute, cand amestecul de sirop si vin s-a omogenizat, se ia de pe foc, se pune in pahare si se serveste.

Punch cu prosecco si fructe pentru ziua de Craciun

Foto: Shutterstock.com