Supa de rosii coapte si crostini cu burrata

supa de rosii coapte
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 dec. 2018

Pentru cei care apreciaza retetele vegetariene de inspiratie italiana, supa de rosii coapte si crostini cu burrata va fi, cu siguranta, un deliciu.

Aromele imbietoare ale rosiilor coapte, ale cepei si usturoiului se combina excelent cu pesto-ul de busuioc si cu smantana si dau nastere unei supe cremoase numai buna de savurat alaturi de niste crostini cu burrata.

Incearca si aceasta supa de linte cu curry – este la fel de aromata!

Ingrediente pentru supa de rosii coapte si crostini cu burrata:

-1,5 kg de rosii, curatate si taiate in felii mari;

-1 ceapa alba, taiata in bucati mari;

-1 capatana de usturoi;

-3 1/2 linguri de ulei de masline;

-1 lingura de oregano uscat;

-1/2 lingura de salvie uscata;

-500 ml supa de legume;

-160 ml smantana grasa;

-80 gr. pesto de busuioc;

-sare;

-piper negru, proaaspat macinat.

Pentru crostini:

-1 bagheta de paine feliata;

-2 inguri de ulei de masline;

-230 gr. branza burrata (sau mozzarella).

Daca suntem la capitolul supe creme, nu trebuie sa ratezi cea mai aromata supa crema de dovleac din univers!

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se pun rosiile si ceapa pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu 3 linguri de ulei de masline, apoi se condimenteaza cu oregano, salvie, sare si piper.

Capatana de usturoi de taie in jumatate si se pune cu fata taiata in jos pe o bucata de folie de aluminiu. Se asezoneaza cu restul de ulei de masline si cu sare si piper. Se inchide folia, formand un fel de saculet si se pune la cuptor, timp de 45 de minute, impreuna cu rosiile si ceapa.

Dupa 45 de minute, legumele se scot de la cuptor si se lasa cateva minute la racit. Apoi, se pun in blender si se mixeaza la viteza mare. Se adauga supa de legume si se mixeaza timp de inca 3 minute sau pana cand se obtine un amestec omogen.

Se transfera intr-o oala mare la foc mediu si se adauga smantana si pest-ul de busuioc. Se asezoneaza cu sare si piper si se continua gatirea pana cand amestecul se incalzeste.

Feliile de bagheta se pun intr-o tava pe foaie de copt si se dau la cuptor timp de 1 minut pe fiecare parte sau pana cand painea incepe sa se rumeneasca. Se imparte in mod egal branza pe fiecare felie de bagheta si se serveste alaturi de un bol de supa calda.

Dupa sarbatori, incearca si varianta de supa detox, din sfecla rosie

Foto: Shutterstock.com