Adevaratul motiv pentru care lipseste intimitatea din relatia voastra

1
De Cristiana Astefanoaiei
16 ian. 2023

Intimitatea, mai ales intr-o relatie, este un lucru extrem de necesar. Desi este un mod minunat de a ne conecta, nu este intotdeauna usor de realizat.

Apetitul vostru sexual a scazut si contactul intim e din ce in ce mai rar? Simti ca nu veti mai reusi niciodata sa aveti relatia de la inceput? E posibil chiar sa te ingrijorezi ca nu mai sunteti atrasi unul de altul asa cum erati.

Adevarul este de fapt, altul si nu are legatura cu atractia, ci mai degraba cu ce se intampla in interiorul vostru.

Cate feluri de intimitate exista? Raspunsul te va uimi

Intimitatea din relatie a disparut. Ce e de facut?

Simti ca nu te mai conectezi cu partenerul tau la un nivel profund, asa cum o faceati la inceput? Cel mai probabil, v-ati lasat acaparati de tumultul vietii si ganditi mai mult in exterior decat in interiorul vostru.

Pentru a avea o intimitate adevarata, trebuie sa ai constientizare. Si, pentru a avea constientizare, trebuie sa ai atentie. Fara aceste doua forme de conexiune, nu vei putea simti o apropiere autentica cu partenerul tau.

Experimentarea iubirii si sexul sunt momente pe care le asociem adesea cu trairea momentului. Dragostea este o emotie puternica, iar capacitatea sa de a provoca excitare sexuala, constientizare de sine si conectare tinde sa ii faca pe oameni sa se concentreze pe „acum”.

Este foarte greu, adesea, sa traiesti in momentul prezent.

Doar pentru ca spui „te iubesc” sau iti oferi corpul in mod sexual, nu inseamna neaparat ca ai lasat garda jos complet.

Faptul ca mintea ne joaca tot felul de feste si, in cele mai intime momente, ne aminteste de lucruri frivole, precum programul de la serviciu, facturile de platit si cine stie ce, ne pune bete in roate. Relatiile nu functioneaza de la sine si este nevoie de mult efort pentru a opri mintea si a da drumul simtirii.

Asadar, cum poti gasi intimitatea la care tanjesti? Adevarata intimitate incepe cu o relatie sincera cu tine. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa fii cu tine insati in liniste, in meditatie constienta.

Mindfulness creeaza o intimitate constienta. Te elibereaza sa fii cine esti in acest moment.

8 obiceiuri zilnice de mindfulness care te vor ajuta sa te bucuri mai mult de viata ta, asa cum e

Nu te tine prinsa in capcana a ceea ce ai fost odata sau a ceea ce crezi ca ar trebui sa fii. Iti ofera constiinta de care ai nevoie pentru a te simti confortabil sa iti exprimi autenticitatea inimii si sexualitatea cu o alta persoana intr-un mod real si frumos.

Cum sa reconstruiesti intimitatea in relatia ta

Este nevoie de deschidere in partea amandurora, pentru aceasta practica.

Gasiti un loc linistit unde sa va asezati. Acum, inchideti ochii. Inspira si expira adanc. Daca mintea incepe sa se rataceasca in orice moment, adu concentrarea si constientizarea catre respiratie.

Spuneti-va unul celuilalt: „Lasa-mi inima sa vorbeasca doar adevarul. Las-o sa ma ghideze spre locul in care doresc sa fiu. Imi eliberez sinele neautentic si ma predau celui care sunt”.

Apoi: „Aleg sa fiu prezent in toate domeniile vietii mele. Sunt deschis(a) si disponibil(a) in dragoste si in sex.”

Inspirati si expirati adanc. Puneti-va mainile unul pe pieptul celuilalti. Simtiti bataile inimii si respiratia, privindu-va in ochi, fara a spune nimic.

40 de intrebari pentru tine si partenerul tau care va vor imbunatati viata amoroasa

Luati-va cateva minute pentru a sta cu ceea ce simtiti sau experimentati in corpul vostru.

Meditand, chemati energia reala a sinelui si mutati aceasta energie in relatia voastra. Lucrand impreuna, veti reusi sa va reconectati la un nivel profun!

Foto: depositphotos.com