Tipul de corp masculin care cucereste cele mai multe femei, conform unui nou studiu

1
De Cristiana Astefanoaiei
16 mart. 2023

Prima impresie conteaza, in special cand vine vorba despre a te indragosti. Oamenii de stiinta inca analizeaza misterele din spatele chimiei creierului atunci cand suntem atrasi de cineva.

Recent, a fost realizat un nou studiu care a dorit sa analizeze ce tipologie de corp cucereste cele mai multe femei.

3 motive dovedite stiintific pentru care suntem atrase de barbatii cu mult par

Tipul de corp masculin apreciat de majoritatea femeilor

Cercetatorii de la Universitatea Chapman au facut un sondaj pe 60.058 de femei si barbati heterosexuali, intrebandu-i cati parteneri sexuali au avut si care era masa corporala si inaltimea lor, totul in incercarea de a determina tipul de corp care atrage cel mai mult sex.

In cazul barbatilor si femeilor cu varste cuprinse intre 30 si 44 de ani, numarul mediu de persoane cu care s-au culcat a fost de 8. In cazul barbatilor care erau mai scunzi decat media, numarul lor mediu a fost de 5, in timp ce barbatii foarte inalti au avut in medie 10 femei. Cu toate acestea, cercetatorii au remarcat ca aceste cifre nu au fost atat de diferite pe cat credeau ca vor fi.

„Aceste constatari confirma faptul ca inaltimea este relevanta pe piata de imperechere. Cu toate acestea, variatia relativ limitata a numarului de parteneri sexuali pentru barbatii mai scunzi este dificil de explicat”, a declarat David Frederick, profesor asistent de psihologie la Universitatea Chapman si autor principal al studiului.

Cele mai erogene zone de pe corpul unui barbat. A treia s-ar putea sa-l innebuneasca de placere

Cercetarile au aratat in mod repetat ca femeile prefera barbatii care sunt relativ mai inalti decat ele. Este posibil ca pentru majoritatea femeilor sa existe un anumit prag minim de inaltime, dupa care vor considera un barbat ca fiind un potential partener sexual si, astfel, barbatii care depasesc aceasta inaltime vor ajunge sa aiba un numar similar de parteneri sexuali.

Tipul de corp masculin care atrage femeile este cel mai atletic

Atunci cand s-a analizat indicele de masa corporala, barbatii care se aflau chiar la mijloc au avut cei mai multi parteneri sexuali, in timp ce barbatii supraponderali au fost urmati indeaproape de acestia. Potrivit doctorului Frederick, „barbatii care par ceva mai mari, mai puternici sau mai atletici raporteaza in general mai multe experiente sexuale decat ceilalti barbati”.

Totusi, in timp ce inaltimea si greutatea fac de fapt o diferenta atunci cand vine vorba de cate experiente sexuale vor avea barbatii, studiul arata ca nu este totul.

Cel mai potrivit si cel mai nepotrivit barbat pentru tine, in functie de personalitate

Sa nu uitam ca o personalitate grozava te va duce departe. Nimic nu este mai sexy decat un tip amuzant. De altfel, femeile adora un barbat care stie sa gateasca.

Foto: Instagram/@kevin_pabel