Cea mai simpla si rapida prajitura cu capsune

1
De Ioana Marosan
31 aug. 2019

Inchipuie-ti cum ar fi sa te rasfeti cu o prajitura cu capsune pe care o poti face foarte simplu si rapid acasa! Aceasta este reteta de care ai nevoie!

Prajitura rapida cu capsune este delicioasa alaturi de o cana de cafea, impreuna cu prietenii, la finalul unei intalniri reusite. Aroma capsunelor care se impleteste cu cea a untului nu are cum sa nu fie pe placul oricui. In plus, nu merita sa cumperi dulciuri cand poti sa faci acasa cea mai simpla si rapida prajitura cu capsune.

Desert decadent: prajitura cu crema de branza si biscuiti Oreo

Ingrediente pentru cea mai simpla si rapida prajitura cu capsune:

-120 gr + 2 linguri de zahar granulat;

-120 gr de faina alba;

-1 varf de lingurita de sare;

-60 gr de unt topit;

-2 oua mari;

-1 lingurita de extract de vanilie

-1/2 – 1 lingurita extract de migdale;

-300 gr de capsune, taiate in jumatati sau sferturi, in functie de marime.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se iau o forma rotunda de placinta si se unge cu putin unt.

Intr-un castron mare se pun impreuna 120 gr de zahar, faina si sarea. Se amesteca pana cand se combina si apoi se lasa deoparte.

Cele mai bune retete cu caise pentru aceasta vara

Se ia un vas rezistent la microunde in care se pune untul la topit, timp de 45 de secunde. Se asteapta putin apoi se adauga ouale, extractul de vanilie si cel de migdale si apoi se amesteca. Se toarna amestecul de ingredient lichide peste cel de ingrediente solide si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga 240 de capsune taiate si se amesteca. Se va obtine un aluat destul de gros.

Se toarna aluatul in forma de placinta, apoi se pun deasupra restul de capsune si se apasa usor cu degetul, ca sa intre partial in aluat.

Se pudreaza uniform cu restul de zahar si se introduce la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand marginea aluatului este inchegata iar scobitoare iese curata din mijlocul tavii.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, inainte de a o scoate pe un gratar de bucatarie pentru servire.

Foto: Shutterstock.com