Coronavirus, jurnal de Romania. Calatorie in primul focar, spitalul Dimitrie Gerota. 47 de persoane infectate

1
De Cristina Tudor
12 mart. 2020

In data de 10 martie, in Romania erau 29 de cazuri de infectare cu coronavirus, 24 de ore mai tarziu se inregistrau 47, cu 18 mai multe.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca in lume, in acest moment, se inregistreaza o pandemie de coronavirus COVID-19. 122 de state si teritorii sunt afectate de aceasta pandemie.

In Italia, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 2.313 cazuri noi si au murit 196 de persoane. Guvernul a decis inchiderea intregii tari. Nu mai raman deschise decat magazinele alimentare si farmaciile.

In soarele bland al diminetii de 11 martie, un trecator obisnuit ar fi fost luat prin surprindere de blocarea strazii Vasile Vasilievici Stroescu, paralela cu Bulevardul Ferdinand.

Strada, pe o parte are case, iar zeci de automobile sunt parcate pe trotuar, iar pe partea cealalta se afla o cladire masiva de sase etaje, spitalul Ministerului de Interne “Dimitrie Gerota”.

Trecatorul ar fi observat ca strada Vasile Vasilievici Stroescu e inchisa la intersectia cu strada Caporal Ion Vasilescu ce vine din Bulevardul Ferdinand. O masina de politie cu doi ofiteri inauntru e parcata de-a latul. Dupa masina, strada e blocata si cu o panglica de plastic alb cu rosu, trecerea fiind pazita de doi jandarmi cu gurile protejate de masti chirurgicale.

O duba de jandarmi vegheaza si in celalalt capat al strazii Stroescu, la intersectia cu strada Horea ce face si ea legatura cu Bulevardul Ferdinand. Si aici, trecerea e blocata de fasia colorata din plastic. Doi jandarmi cu masti chirurgicale si cu caiete in mani vegheaza accesul.

In acest perimetru, atmosfera e apasatoare. Locuitorii din zona au iesit din case si vorbesc intre ei. Pe strada Horea se afla un grup de persoane care au rude internate in spital. Sunt vizibil ingrijorate, dar accepta situatia. Au venit din provincie, langa ei, pe trotuar se afla bagaje si plase cu mancare.

Cel care poarta titulatura de “pacientul numarul 17” a creat primul focar de coronavirus din Romania. Impotriva lui procurorii de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au deschis un dosar de cercetare penala pentru infractiunea de “zadarnicire a combaterii bolilor”.

Citeste continuarea pe Politiknews.ro.

Foto: Getty Images.