Coronavirus, jurnal de Romania. Record: 12 imbolnaviri intr-o singura zi, totalul a ajuns la 29

1
De Cristina Tudor
11 mart. 2020

Raspandirea coronavirusului a ajuns intr-un punct critic si in Romania. In data de 10 martie au fost raportate 12 cazuri noi, cele mai multe infectari inregistrate intr-o singura zi pana acum.

Un alt element important e acela ca au aparut primele persoane infectate dupa ce au calatorit si in alte tari, nu doar in Italia. E vorba de Israel, Marea Britanie si Germania. Israel avea in data de 10 martie, 58 de cazuri, Marea Britanie, 321, iar Germania, 1307.

Caracteristicile celor 11 persoane infectate in data de 10 martie, 2020, conform informatiilor oferite de Ministerul de Interne, Grupul de comunicare strategica:

Femeie, 31 ani, judetul Ilfov, infectata dupa ce a intrat in contact cu o prietena a barbatului de 49 de ani, primul caz confirmat in Bucuresti.

Barbat, 32 de ani, Bucuresti, infectat dupa ce a intrat in contact cu pacientul de 60 de ani care a fost internat in spitalul Ministerului de Interne.

Femeie, 30 de ani, gravida, Bucuresti, infectata dupa ce a intrat in contact cu pacientul care a fost internat la spitalul Ministerului de Interne.

Copil, 3 ani, Bucuresti, infectat dupa ce a intrat in contact cu pacientul internat in spitalul Ministerului de Interne.

Femeie, 36 de ani, Bucuresti, s-a intors in data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptome la Institutul “Matei Bals”.

Femeie, 35 ani, Bucuresti, s-a intors in data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptome la Institutul “Matei Bals”.

Barbat, 34 ani, Bucuresti, s-a intors in data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie. S-a prezentat cu simptome la Institutul “Matei Bals”.

Femeie, 41 ani, s-a intors din Germania in data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania. S-a prezentat cu simptomatome la Institutul “Matei Bals”.

Barbat, 57 de ani, s-a intors in cursul zilei de ieri din Italia si se afla in carantina in Arad.

Femeie, 26 de ani, Hunedoara.

Barbat, 37 de ani, este internat in Spitalul de boli infectioase din Resita. A intrat in contact cu o persoana pozitiva.

Femeie, 47 de ani, a intrat in contact cu barbatul de 60 de ani, care a fost internat la spitalul Ministerului de Interne.

Romania a intrat in faza a doua in ce priveste masurile care vor fi luate in legatura cu limitarea raspandirii epidemiei de coronavirus.

Citeste continuarea pe Politiknews.ro.

Foto: Getty Images.