Covid-19. Risc de infectare de 20 de ori mai mare pentru aceasta categorie de populatie

1
De Cristina Tudor
2 nov. 2020

Cei care lucreaza in magazinele alimentare au un risc de 20 de ori mai mare sa se imbolnaveasca de COVID-19 decat populatia generala, potrivit unui nou studiu citat de dailymail.

La un supermarket din Boston, cercetatorii au descoperit o rata de infectare de 20% comparativ cu rata de pana la 1,3% a comunitatii locale.

Majoritatea angajatilor, adica mai mult de trei sferturi, nu prezentau simptome precum febra, tuse sau dificultati de respiratie.

Mai mult, cei care au avut contact direct cu clientii, cum ar fi casierii, au fost de cinci ori mai predispusi sa dea sa se infecteze, decat colegii lor de pe alte posturi.

Echipa, de la Scoala de Sanatate Publica TH Chan a Universitatii Harvard, spune ca concluziile studiului indica faptul ca acesti lucratorii comerciali ar putea imprastia infectia fara sa stie.

Risc infectare Covid

„Am vazut o multime de publicatii de cercetare cu privire la expunerea specifica a celor care lucreaza in domeniul medical, pana acum. Insa, nimeni nu a analizat in detaliu si acest segment al populatiei”, a declarat dr. Justin Yang, profesor in departamentul de sanatatela Harvard si profesor la Scoala de Medicina a Universitatii Boston pentru dailymail.

Pentru acest studiu, publicat in revista Occupational & Environmental Medicine, cercetatorii au analizat datele de la 104 angajati ai unui magazin alimentar din Boston.

Fiecare lucrator a fost testat pentru COVID-19 in luna mai a acestui an ca parte a unei politici obligatorii de testare, adoptata de oras dupa ce un angajat a avut rezultat pozitiv.

De asemenea, au raspuns la intrebari despre tiparele si rolul lor de lucru din magazin; rutele lor zilnice; si ce masuri de protectie au luat la locul de munca.

Lucratorii au fost, de asemenea, intrebati cu privire la orice simptome si expunere la oricine cu un caz confirmat de coronavirus in ultimele 14 zile, precum si despre sanatatea mintala, cum ar fi anxietatea si depresia.

Rezultatele au aratat ca unul din cinci lucratori a avut rezultate pozitive pentru Covid-19, indicand o rata de infectare de 20%.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.