Cum iti dezinfectezi telefonul ca sa te protejezi de coronavirus

1
De Maria Constantin
25 mart. 2020

Spalarea mainilor timp de 20 de secunda e inutila daca apoi atingi telefonul mobil. Iata cum il cureti eficient pentru a te feri de coronavirus!

S-a demonstrat deja ca telefonul este, probabil, cel mai murdar lucru cu care intri in contact zilnic. Multe studii au aratat ca, de fapt, este mai murdar si decat o toaleta publica. Iar acum, in plina pandemie provocata de coronavirus, trebuie sa cureti si mai bine acest aparat de care nu te poti lipsi.

Sfaturile celor de la Apple

Producatorul telefoanelor iPhone a publicat recent cateva recomandari despre modul in care trebuie sa cureti telefonul mobil. Potrivit sectiunii de suport a site-ului companiei Apple, poti folosi servetele dezinfectante sau alcool izopropilic cu o concentratie de 70% pentru a sterge ecranul, butoanele si celelalte suprafete exterioare ale telefonului. Insa trebuie sa ai grija ca solutia lichida sa nu patrunda in interiorul aparatului.

Chiar daca telefonul are protectie la apa, nu trebuie sa-l scufunzi in solutie. De asemenea, nu folosi spray-uri sau solutii abrazive, avertizeaza Refinery29.

Dezinfectarea suprafetelor poate preveni raspandirea coronavirusului? Ce spun specialistii

Pentru stergerea eficienta a telefonului poti folosi o laveta din microfibre imbibata putin cu apa calduta si sapun. Iar daca vrei o protectie mai buna, poti aplica pe ecran o folie precum cea de la Zagg; asta nu inseamna, insa, ca nu mai trebuie sa cureti telefonul!

O alta solutie este oferita de compania PhoneSoap: aceasta vinde dezinfectant UV care ucide bacteriile de pe telefon in timp ce il tii la incarcat.

Nu folosi telefonul in baie!

Pentru sanatatea ta este indicat sa eviti sa folosesti telefonul in baie, oricat de tentant ar fi, mai ales in timpul utilizarii toaletei. Si nu uita: daca n-ai apa la dispozitie, dezinfectantul de maini ori spirtul aplicat pe o batista sau orice material textil care nu lasa scame sunt o alternativa buna.

Asa cum recomanda si Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), spalarea mainilor cu apa si sapun timp de 20 de secunde reprezinta cel mai sigur mod de a distruge microbii. Insa si un dezinfectant cu minimum 60% alcool este eficient pentru mainile si pentru telefonul tau.

Foto: Getty Images.