Cum sa te pregatesti pentru virusurile simultane din aceasta iarna, conform vicepresedintelui Societatii Romane de Epidemiologie

1
De Cristina Tudor
9 sept. 2020

Specialistii epidemiologi atrag atentia populatiei in legatura cu un aspect extrem de important, care nu mai poate fi neglijat.

Daca in alti ani, apelul medicilor nu era atat de luat in serios atunci cand se vorbea despre sezonul gripal si vaccinare, specialistii la unison explica ce impact puternic poate avea asupra organismului imbolnavirea cu gripa, dar si cu SARS-CoV-2, in paralel. Nimicitor pentru categoria de risc. Vaccinul antigripal se recomanda personalui medical, atat de expus, cat si tuturor oamenilor suferinzi de boli cronice.

Vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat la Digi24 ca sezonul rece va reprezenta o mare provocare pentru sistemul sanitar.

”Din noiembrie, odata cu scaderea temperaturilor sub 10 grade ne asteptam la aparitia virusului gripal si la reactivarea Sars-Cov-2.

In mod cert, aceste doua virusuri vor functiona simultan in aceasta iarna si trebuie atentie foarte mare din partea autoritatilor cu privire la aprovizionarea cu vaccin antigripal. Populatia trebuie sa inteleaga utilitatea acestui vaccin antigripal, altfel, va fi un dublu necaz daca faci si infectia cu COVID, si gripa”, a afirmat Popovici.

Emilian Popovici, a explicat la Digi24 ca in Romania, din luna august, rata de transmitere a coronavirusului este constanta, dar a avertizat asupra a trei evenimente inevitabile care pot duce la cresterea numarului de infectari, daca nu sunt respectate regulile.

„De la 1 august de aflam la un numar bazal de reproductie 1, adica rata de transmitere e constanta…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.