Exista doar doua pozitii corecte de somn, potrivit unui expert in postura. Iti mentin sanatatea spatelui si a coloanei vertebrale

1
De Georgiana Dorobantu
17 aug. 2023

Un expert in postura a dezvaluit ca exista doar doua pozitii corecte de somn, pe care el le recomanda pentru ca ofera o sustinere optima a coloanei.

James Leinhardt, specialist in postura si fondatorul unui brand de saltele si perne din spuma, lucreaza de peste zece ani cu persoane care au suferit accidentari si bolnavi cronici pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca postura si sa aiba un somn mai odihnitor.

Urmarit de peste 648.000 de persoane pe TikTok, Leinhardt a devenit viral pe reteaua de socializare dupa ce a dezvaluit intr-un video ca dintre cele mai populare pozitii de somn, numai doua sunt benefice pentru spate si coloana vertebrala.

Pozitia de somn „soldatul”

Prima pozitie de dormit pe care o recomanda este „soldatul”, adica sa dormi intins pe spate.

„Daca stai intins pe spate, coloana vertebrala este sustinuta de saltea si ai o distributie uniforma a greutatii corporale”, explica specialistul.

Cum sa nu mai fii niciodata obosita: dieta care imbunatateste calitatea somnului

„Daca iti pui o perna sub genunchi, vei observa ca pelvisul tau este usor inclinat si o mai mare parte a spatelui atinge patul. Spatele este astfel sustinut mai bine”, adauga el.

Pozitia de somn „visatorul”

A doua pozitie de somn este „visatorul”, o pozitie semifetala, pe o parte, avand o perna intre genunchi si glezne, pentru un plus de sustinere.

„Dovezile clinice arata ca pui cea mai mica tensiune asupra coloanei vertebrale atunci cand dormi pe o parte. Vrei ca urechile, umerii, soldurile, genunchii si gleznele sa fie toate una deasupra celeilalte. Daca pui o perna intre genunchi si glezne, atunci vei lua din greutatea piciorului de deasupra si ii vei oferi o mai buna sustinere”, a declarat Leinhardt, citat de Mail Online.

Specialistul a adaugat ca se declara ferm impotriva dormitului pe burta „cu exceptia cazului in care ai cumva un motiv medical de a dormi pe burta, ceea ce este foarte rar.”

@levitex Do you sleep in one of the magic two sleeping positions? #sleepingpositions #sleep #sleepposture ♬ original sound – Levitex

„Dormi intr-una dintre aceste doua poztii de somn magice?”, a intrebat el in video-ul viral, care a fost vizualizat de peste 2,5 milioane de ori.

Trucul scandinav pentru un somn odihnitor, viral pe TikTok

Leinhardt a dezvaluit recent ca acorda „premiul pentru cea mai proasta pozitie de somn” dormitului pe burta, pentru ca pune o presiune mare asupra gatului si coloanei vertebrale.

@levitex The worst sleeping position award goes to stomach sleeping 👎 #sleepingposition #tummysleeper #sleep ♬ original sound – Levitex

„Iti rotesti gatul, il rasucesti, iti tii capul ridicat si lupti contra tuturor curbelor naturale ale coloanei tale”, a explicat expertul in video-ul publicat pe TikTok.

Jennifer Aniston a suferit de insomnie. Iata remediile care au ajutat-o!

„Iti comprimi vertebrele. Ai senzatia de intepaturi si furnicaturi in maini si picioare, dureri de gat si dureri de spate – si cu toate acestea tot o faci in fiecare noapte. De ce?”, a mai spus specialistul despre obiceiul multor persoane de a dormi pe burta.

Foto: freepik.com