Exista riscuri de infectare daca primesti un colet? Raed Arafat explica, dupa ce mai multi curieri au fost depistati cu COVID-19

1
De Cristina Tudor
11 iun. 2020

Vine coronavirusul cu coletul? Unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de curierat din Romania a depistat in randul angajatilor bolnavi cu COVID-19.

Iar intrebarea a aparut inca de la izbucnirea pandemiei: cat este de sigur sa primesti colete si scrisori si cum este recomandat sa gestionezi manipularea lor. Mai ales de cand vanzarile online au explodat, iar curierii au devenit oameni pe care ii intalnim de cateva ori pe saptamana.

Alimentele picante iti cauzeaza probleme de digestie? Ce spun nutritionistii

Raed Arafat a explicat romanilor ce ar fi bine sa faca, mai ales dupa aparitia unor cazuri confirmate de COVID-19 la FAN Courier.

Este vorba de 24 de persoane care lucreaza ca manipulanti de marfa la centrul din Stefanesti, langa Bucuresti.

Toti contactii acestora au intrat in carantina la domiciliu pentru 14 zile si a fost intensificat triajul epidemiologic, astfel incat munca din depozit sa se desfasoare in mod normal. Raed Arafat a facut, marti seara, la Digi24, recomandari pentru persoanele care primesc colete si scrisori.

5 alimente care te ajuta sa te relaxezi rapid, recomandate de o nutritionista

„Ramane riscul minimal in aceste situatii, nu putem vorbi de un risc major sau unul care sa creeze ingrijorari. Riscul prin colete sa se transmita ceva este minimal si foarte multe tari au continuat activitatile de curierat si de posta”, a spus Raed Arafat.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.