Medic: „Orice om trebuie sa aiba in casa o trusa de urgenta”. Iata ce trebuie sa contina

1
De Cristina Tudor
14 mart. 2020

Trusa de urgenta in caz de coronavirus, gripa, raceala, viroza.

Suntem in plina epidemie de coronavirus si putem ajunge sa fim izolati in case. Asa ca, este foarte important sa avem o trusa de urgenta cu medicamente folosite, de obicei, pentru tratatarea simptomelor gripei.

Medicii atentioneaza ca antibioticile se iau numai la recomandarea medicului si aspirina nu trebuie administrata copiilor sub varsta de 12 ani.

„Medicamentele luate dupa ureche nu sunt o solutie pentru sanatatea noastra. Primul lucru atunci cand nu ma simt bine este sa aflu ce mi s-a intamplat si sa evaluez. Apoi transmit aceste lucruri unui asistent sau medic care ne poate spune ce sa facem in mod corect. Orice om are nevoie sa aiba in casa o trusa de urgenta”, a spus Valeria Herdea, conform bzi.ro.

Ce trebuie sa avem in trusa de urgenta

apa de mare
dezinfectant de gat
paracetamol
ibuprofen

Aspirina nu se administreaza sub varsta de 12 ani intrucat se poate produce o problema extrem de serioasa la nivel renal.

Cum putem preveni raspandirea coronavirusului

Protejati-va, evitati contactul direct!

Evitati zonele aglomerate unde sunteti expusi la contact direct si/sau interactiune cu un numar mare de persoane, de tipul adunarilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
▪ Feriti copiii de acele locuri de joaca care presupun atingerea unor suprafete/obiecte comune de catre un numar mare de copii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.