Mesajul postat pe Facebook de un roman cu Coronavirus: „Am asteptat 12 ore ambulanta, am aflat diagnosticul din presa”

1
De Cristina Tudor
13 mart. 2020

Unul dintre pacientii din Bucuresti diagnosticati marti cu coronavirus a scris miercuri dimineata pe Facebook ca a ajuns la spital in urma cu o ora dupa ce a asteptat 12 ore ambulanta si ca a aflat diagnosticul din presa.

Barbatul, care a fost la Londra la sfarsitul lunii februarie, relateaza ca luni seara a facut febra mare, iar medicii de la Institutul ”Matei Bals” i-au facut testul pentru coronavirus, insa rezultatul l-a aflat din presa, cand a fost publicata lista celor opt persoane identificate cu coronavirus marti.

El a mai scris ca a avut nevoie de doua ore pentru a i se confirma ca cel descris in lista prezentata de autoritati este chiar el.

Barbatul acuza lipsa de emapatie a autoritatilor cu care a intrat in contact, dar precizeaza ca medicii si asistentele s-au comportat exemplar cu el. El are mai multe sfaturi pentru prevenirea imbolnavirii cu coronavirus.

”La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babes cu diagnosticul confirmat de coronavirus.

Am ajuns in urma cu aproximativ o ora, dupa ce am asteptat ambulanta 12 ore. Luni seara am facut febra 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au facut si testul de coronavirus. Fusesem in Londra intre 25-27 februarie, dar pana zilele trecute Marea Britanie nu era considerata o zona cu risc. Prin urmare, toata lumea a crezut ca sansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu in asteptarea rezultatului. Rezultatul l-am aflat din presa. In jurul orei 17:30 am citit ca: “Barbat, 34 ani, Bucuresti, care s-a intors in data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals”, a scris barbatul pe Facebook.

Pacientul afirma ca erau sanse mari sa fie el acest caz insa nu il anuntase nimeni nimic.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.