Oamenii care au avut aceasta boala de plamani au un risc major in caz de Coronavirus

1
De Cristina Tudor
1 mai 2020

Cei care au sau au avut tuberculoza, o boala de plamani infectioasa care afecteaza functia pulmonara, sunt la risc in cazul infectiei cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19.

Dr. Beatrice Mahler, pneumolog si manager la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a explicat pentru site-ul Paulei Rusu, cat de expusi sunt cei care s-au confruntat cu tuberculoza.

„Toti pacientii care au trecut prin infectia cu tuberculoza chiar daca sunt vindecati de ani de zile, sunt grup de populatie aflata la risc in raport cu COVID 19. Modificarile pulmonare suferite din cauza tuberculozei expun inclusiv pacientii care sunt vindecati de ani de zile.”

“Pacientii cu functia respiratorie diminuata pana la 50%, in caz de infectare cu SARS-COV-19 vor avea nevoie de ventilare pentru ca aceasta boala noua, COVID 19 produce inflamari masive ale tesutului pulmonar si fibroze vo avea nevoie de asistenta medicala speciala. ”

“Daca functia respiratorie e diminuata sub 30% sunt putine sanse de recuperare daca are loc infectarea cu COVID 19. In situatia asta sunt pacienti putini, care au tuberculoza cronica, nu isi urmeaza tratamentul si probabil sunt contagiosi.”

“Pacientii care urmeaza acum tratamentul impotriva tuberculozei sunt vulnerabili in fata infectiei cu coronavirus avand in vedere ca deja plamanii lor sunt afectati de o alta infectie grava care produce suferinte serioase ale plamanului in cazul celor care au caverne.”

Tuberculoza este o boala crunta, care face anual 13000 mii de victime. Bacilul este transmis foarte usor, pe calea aerului, prin tuse, stranut sau secretii care contin bacili si astfel se transmit altor persoane.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.