Te-ai vaccinat cu Pfizer? Iata ce trebuie sa stii despre ser, imediat! Ultima descoperire a cercetatorilor

1
De Cristina Tudor
2 mai 2021

Recent, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a precizat cateva informatii importante despre vaccinul produs in colaborare cu Pfizer.

Aceste informatii sunt de interes pentru orice persoana vaccinata cu serul Pfizer, intrucat noile informatii fac referire la siguranta si protectie.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a dezvaluit ca exista o caracteristica foarte importanta a vaccinului produs in colaborare cu Pfizer.

Se pare ca serul este eficient si impotriva variantei indiene, oferind o protectie optima impotriva infectiei Covid-19 si a formelor grave. Desi studiile in acest sens au fost initiate cu putin timp in urma, Ugur Sahin este increzator in vaccin si siguranta pe care o ofera impotriva variantelor descoperite.

Tulpina indiana, vulnerabila in fata vaccinului Pfizer

Varianta indiana, B.1.617, are multiple mutatii, fiind diferentiata de variantele intalnite. O mutatie anume, numita L452R, a fost asociata cu o contagiozitate crescuta si rezistenta redusa in fata tratamentelor, inclusiv a vaccinului, noteaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Ceo-ul laboratorului BioNTech a declarat ca este increzator in vaccinul anti-COVID dezvoltat in colaborare cu Pfizer, fiind eficient impotriva tulpinii din India.

Ugur Sahin a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa online, ca au inceput studii pentru a determina eficienta vaccinului impotriva variantei. Cu toate acestea, el adauga ca „varianta indiana prezinta mutatii pe care le-am studiat deja si impotriva carora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face sa fim increzatori”, potrivit Euronews.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.