Bijuteriile din „The Crown“ au disparut: hotii au fugit cu un „tezaur“ de 200.000 de dolari

1
De Maria Constantin
6 mart. 2022

Coroana din serialul difuzat de Netflix a ramas fara bijuterii. Producatorii le-au ales cu mare atentie si aveau nevoie de ele la filmarile pentru sezonul 5.

Bijuteriile din „The Crown” au fost furate de hoti in urma cu doua saptamani, in cursul noptii, in Doncaster, Anglia, dar informatia a fost facuta publica abia acum.

Potrivit New York Post, au fost furate pietre pretioase, bijuterii din argint si alte obiecte de pret in valoare de aproximativ 200.000 de dolari. Printre acestea se numara si o replica a unui ou Fabergé rar care i-a apartinut bunicului Reginei Elisabeta a II-a, George al V-lea, in 1933.

Hotii au plecat si cu un candelabru, un ceas al lui George al V-lea si o colivie. Dupa sesizarea jafului, politia a facut cercetarea la fata locului si ii cauta pe hoti.

O pierdere greu de inlocuit

O sursa a declarat pentru The Sun ca bijuteriile si celelalte obiecte de valoare folosite la filmari erau incuiate in camioanele echipei de productie. „Hotii au reusit sa patrunda in camioane si au furat multe bijuterii”, a spus sursa. „Producatorii au fost incredibil de atenti la fiecare detaliu si fiecare obiect fusese meticulos ales. A fost dureros sa le piarda”, a adaugat persoana citata.

Politia din comitatul englez Yorkshire a oferit mai multe detalii despre acest jaf: „Trei vehicule care contineau recuzita pentru film si televiziune au fost sparte si mai multe obiecte au fost luate. Ofiterii investigheaza cazul”, au transmis autoritatile.

Conform saptamanalului Antiques Trade Gazette, printre obiectele sustrase se afla o replica a oului Fabergé de la ceremonia de incoronare din 1987, 12 candelabre de argint si sapte din aur, un ceas cu chipul regelui William al IV-lea, mai multe icoane din Rusia, un set de masa din zece piese de argint si mai multe pahare Saint-Louis din cristal.

„Nu se putea intampla intr-un moment mai nepotrivit. Producatorii incearca cu disperare sa le inlocuiasca. Dar intrucat multe erau unice, nu va fi usor”, a declarat o sursa.

Filmarile erau in toi

Al cincilea sezon din „The Crown” se afla in faza de productie si urmeaza sa fie lansat spre sfarsitul acestui an. Filmarile au fost oprite in decembrie, dupa ce opt membri ai echipei au fost testati pozitiv cu COVID-19. Acestia au reluat lucrul in luna ianuarie.

Cele zece episoade vor prezenta viata familiei regale britanice din anul 1990 pana in 1997.

„The Crown“, sezonul 5: Tot ce trebuie sa stii despre continuarea serialului

Distributia a suferit modificari fata de sezonul anterior, pe masura inaintarii in varsta a personajelor: actorul Dominic West il interpreteaza pe Printul Charles, iar Elizabeth Debicki va intruchipa o versiune mai in varsta a Printesei Diana. Imelda Staunton joaca rolul Reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce il interpreteaza pe Printul Philip, iar Lesley Manville joaca rolul Printesei Margareta.

Familia regala, nemultumita de „The Crown”

In luna noiembrie au aparut speculatii potrivit carora familia regala ar urma sa-i dea in judecata pe producatorii serialului pentru modul in care este prezentata in serial.

Surse din cadrul casei regale, citate de The Sun, si-au declarat nemultumirea si ingrijorarea pentru modul in care este prezentata regina si au amenintat ca isi vor consulta avocatii. „Sfaturile pe care le vor primi vor fi aplicate intregii familii regale”, a spus o sursa pentru tabloidul britanic.

Potrivit The Sun, casele de avocatura Farrer & Co si Harbottle & Lewis asigura suportul juridic pentru casa regala a Marii Britanii. „Desi acesta nu este un sfat juridic adresat direct reginei si familiei ei – au luat cunostinta de acesta”, a spus sursa mentionata.

Foto: PR