„The Crown“, sezonul 5: Tot ce trebuie sa stii despre continuarea serialului

1
De Maria Constantin
4 aug. 2021

Producatorii au confirmat ca acesta nu va fi ultimul sezon al serialului Netflix.

Veste buna pentru fani! „The Crown” va dura mai mult – in ciuda anunturilor anterioare care anticipau ca sezonul cinci va fi ultimul, Netflix a confirmat ca serialul va continua.

Singurul neajuns este ca, din cauza complicatiilor provocate de pandemie, fanii vor avea mai mult de asteptat decat de obicei pentru a vedea urmatoarele sezoane.

In ciuda amanarilor repetate, Netflix a anuntat deja distributia pentru al cincilea sezon. Asa cum s-a intamplat cu Claire Foy si Matt Smith in sezoanele 1 si 2, Olivia Colman si alti actori vor fi inlocuiti pentru ca personajele sa reflecte trecerea timpului. Harper’s Bazaar dezvaluie care sunt noutatile despre sezonul 5:

Imelda Staunton seamana izbitor cu Regina Elisabeta

Desi a negat zvonurile aparute in noiembrie 2019, Netflix a confirmat dupa doua luni ca rolul Oliviei Coleman va fi luat de vedeta din „Harry Potter”, Imelda Staunton. „Sunt onorata sa ma alatur unei echipe exceptional de creatie si sa ducem ‘The Crown’ la sfarsit”, a declarat Staunton.

Prima imagine cu actrita care o va interpreta pe Regina Elisabeta a II-a, difuzata de Netflix, demonstreaza de ce a fost desemnata Imelda Staunton pentru acest rol – asemanarea cu suverana Marii Britanii e izbitoare! Staunton este imbracata cu o rochie galben-pal si coafata identic cu regina.

Premiera va avea loc in 2022

Conform Variety, productia sezonului 5 a inceput in luna iulie. Filmarile vor avea loc in studiourile Elstree, in nordul Londrei, in conditiile unui protocol strict pentru protectia impotriva COVID-19, in ciuda masurilor de relaxare din Marea Britanie.

Insa chiar daca productia incepe vara aceasta, noul sezon nu va ajunge pe Netflix pana in 2022, anunta Deadline. Intarzierea nu este provocata de pandemie, ci asa a fost planificata initial. Dupa lansarea sezonului 4, fanii vor avea de asteptat mai mult de un an pentru a vedea continuarea serialului.

Nu este prima oara cand „The Crown” ia o pauza lunga: si intre sezoanele 2 si 3 a existat o distanta mare, noteaza Harper’s Bazaar.

Acesta nu va fi ultimul sezon

Desi Netflix a anuntat in ianuarie 2020 ca al cincilea sezon va fi ultimul, compania a confirmat dupa cateva luni ca serialul va mai avea un sezon. „Pe masura ce am inceput sa discutam despre scenariul sezonului 5, a devenit clar ca pentru a trata corect bogatia si complexitatea povestii ar trebui sa ne intoarcem la planul initial de a face sase sezoane”, a scris scenaristul Peter Morgan intr-un comunicat.

Sezonul 6 va plasa povestea la inceputul anilor 2000, ceea ce inseamna ca al cincilea va cuprinde evenimentele de la sfarsitul anilor ’90, dar acest aspect ramane de confirmat.

Cand vom vedea sezonul 5 din „The Crown”? Tot ce stim pana acum

Initial, „The Crown” a fost gandit ca un serial de sase sezoane, scrie Variety. Dupa debutul productiei, Ted Sarandos, seful de continut al Netflix, declara in 2016: „Ideea este sa-l facem pe sase decenii in sase sezoane si sa cream tot serialul in opt pana la zece ani.”

Planul lui Sarandos a devenit si mai clar in octombrie 2019, cand creatorul Peter Morgan a semnat prelungirea contractului cu Netflix. Surse citate de Deadline au spus ca acordul include inca doua sezoane dupa cel de-al patrulea, confirmand, astfel, ca Netflix a revenit la planul A.

Lesley Manville va fi Printesa Margaret

Rolul jucat de Helena Bonham Carter, care a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru interpretarea sa, va fi preluat de Lesley Manville. Nominalizata la Oscar pentru rolul secundar din „Phantom Thread” (2017), actrita britanica a mai jucat in „Love Life”, „Maleficent: Mistress of Evil”, „The Queen” si „Another Year”.

„Nu pot fi mai fericita sa o interpretez pe Printesa Margaret. Am primit stafeta de la doua actrite formidabile si nu vreau sa dezamagesc. In plus, sa joc alaturi de Imelda Staunton nu poate fi decat o bucurie totala”, a declarat Manville.

Jonathan Pryce, in rolul Printului Philip

Duce ce rolul Ducelui de Edinburgh a fost jucat de Tobias Menzies, aceasta sarcina ii va reveni lui Jonathan Pryce. Actorul a mai jucat in productii importante, precum „Game of Thrones”, „The Two Popes”, „The Wife”, „Tomorrow Never Dies”, „Evita” si „Piratii din Caraibe”.

Elizabeth Debicki va fi Printesa Diana

Actrita australiana preia acest rol important de la Emma Corrin. Debicki o va juca pe Diana in ultimele doua sezoane.

Desi Corrin era relativ necunoscuta cand a primit misiunea de a o interpreta pe printesa, Debicki are deja in palmares cateva roluri importante la Hollywood, cu aparitii in „The Man from U.N.C.L.E.”, „The Great Gatsby”, „Widows”, „The Night Manager”. Cel mai recent, ea a jucat in ultimul film al lui Christopher Nolan, „Tenet”.

„Spiritul Printesei Diana, cuvintele si faptele ei traiesc in inimile multor oameni”, a scris Debicki intr-un comunicat. „Este onoarea si marele meu privilegiu sa ma alatur acestui serial magistral care m-a captivat de la primul episod”, a adaugat ea.

Dominic West, in negocieri pentru rolul Printului Charles

Actorul cunoscut pentru rolurile din „The Wire” si „The Affair” se afla in negocieri avansate pentru rolul Printului de Wales, jucat anterior de Josh O’Connor, insa nu exista oficial un acord, au declarat surse citate de Variety si Deadline.

Daca actorul va semna contractul, el il va juca pe Charles in ultimele doua sezoane, alaturi de Debicki in rolul Dianei.

Jonny Lee Miller va fi premierul John Major

Dupa ce Gillian Anderson a intruchipat-o pe emblematica Margaret Thatcher in sezonul 4, Jonny Lee Miller va prelua fotoliul de premier in rolul lui John Major, cel care a condus guvernul Marii Britanii intre 1990 si 1997.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Actorul a mai jucat in serialele „Elementary” (in rolul lui Sherlock Holmes) si „Dexter”, precum si in filmele „Trainspotting” si „Æon Flux”.

Povestea va include interviurile Dianei

Deadline a scris ca sezonul 5 va cuprinde si interviul-bomba pe care Diana l-a acordat emisiunea „Panorama” a postului BBC, cand a discutat despre destramarea mariajului cu Printul Charles, despre relatia ei cu Camilla Parker Bowles si despre sentimentul ca era nedorita in familia regala. „Eram trei in acest mariaj”, sunt celebrele cuvinte care au facut senzatie la vremea difuzarii interviului.

In ultimele luni, interviul din 1997, realizat de jurnalistul BBC Martin Bashir a fost intens criticat dupa ce o ancheta a confirmat folosirea unor practici neetice pentru a o convinge pe Diana sa accepte dialogul.

Foto: PR.