Tot ce se stie despre sezonul 6 al serialului „The Crown”

1
De Maria Constantin
1 iul. 2023

Productia Netflix a prezentat timp de cinci sezoane domnia regretatei regine Elisabeta a II-a si cele mai importante evenimente din istoria recenta a familiei regale britanice. Povestea va continua cu sezonul 6.

La inceputul anului 2020, Netflix anunta ca sezonul 5 va fi ultimul, dar apoi creatorul serialului, Peter Morgan, s-a razgandit si a declarat pentru Deadline ca va exista si al saselea sezon pentru a acoperi mai bine domnia reginei Elisabeta a II-a.

„Cand am inceput sa discutam povestea sezonului 5, a devenit repede clar ca pentru a reda corect bogatia si complexitatea povestii ar trebui sa revenim la planul original si sa facem sase sezoane. Ca sa fie clar, sezonul 6 nu ne va aduce in zilele noastre, doar ne va permite sa acoperim aceeasi perioada mai detaliat”, a precizat el.

In iulie 2020, Cindy Holland, pe atunci vicepresedintele care raspundea de continutul original la Netflix, a vorbit de asemenea pentru Deadline despre extinderea productiei. „‘The Crown’ ridica stacheta cu fiecare nou sezon. Suntem mandri sa sprijinim viziunea lui Peter, distributia si echipa fenomenale pentru al saselea si ultimul sezon”, a spus ea.

Bustle prezinta tot ce se stie acum despre „The Crown” sezonul 6.

Scenariul

Sezonul 6 va explora viata familiei regale in anii 2000, dupa ce sezonul anterior s-a axat pe anii ’90, scrie Deadline. Sezonul final va avea de acoperit o perioada ampla in care principalele evenimente au fost moartea printesei Margaret, precum si logodna si casatoria lui Charles cu Camilla Parker Bowles.

Familia regala britanica poate opri oricand productia serialului „The Crown”

Potrivit The Sun, urmatorul sezon nu va ocoli nici subiectele controversate, inclusiv scandalul starnit de uniforma nazista pe care a purtat-o printul Harry la o petrecere in 2005. Iar intr-un articol din Town & Country se arata ca sezonul 6 va include si mandatul fostului premier Tony Blair. E de asteptat ca serialul sa nu aprofundeze relatia printului William cu Kate Middleton si cea dintre Harry si Meghan Markle, si nici casatoriile acestora.

Mai multe fotografii publicate in martie anul acesta au indicat insa ca moartea reginei ELisabeta a II-a ar putea fi prezentata in sezonul 6.

Si Spice Girls ar putea aparea in acest sezon, desi Netflix nu a dat detalii pe aceasta tema. Noi imagini aparute pe 24 ianuarie au aratat o actrita neidentificata interpretand-o pe Ginger Spice (Geri Halliwell) in aceeasi zi in care Dominic West il juca pe printul Charles. In viata reala, grupul muzical l-a intalnit pe viitorul rege in 1997, la un concert caritabil, iar Halliwell si colega ei de trupa Mel C (Melanie Chisholm) au incalcat atunci protocolul regal, sarutandu-l pe obraz.

Distributia

Producatorii serialului si-au propus sa acopere in sase sezoane trei perioade din istoria familiei regale, astfel ca distributia tinde sa se schimbe de la un sezon la altul.

The Sun a scris luna aceasta ca sezonul 6 va prezenta trei variante ale reginei Elisabeta a II-a, iar Claire Foy si Olivia Colman vor avea aparitii noi in rolul suveranei. Foy a portretizat-o pe regina in primele doua sezoane, iar Colman a jucat rolul in sezoanele 3 si 4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meg Bellamy (@megkbellamy)

Meg Bellamy o va interpreta pe Kate Middleton in perioada studentiei, cand l-a cunoscut pe William, iar Ed McVey si Rufus Kamp isi vor face debutul in serial in rolul printului, prezentat in doua etape din viata sa, potrivit The Telegraph.

In martie filmarile s-au desfasurat in Scotia, iar imaginile de acolo redau asemanarea frapanta dintre McVey si tanarul William, alaturi de Dominic West care il interpreta pe Charles.

Cateva zile mai tarziu, McVey si Bellamy au fost surprinsi filmand la Universitatea din St Andrews, unde au studiat si s-au cunoscut, in 2001, Kate si William.

Pe 27 aprilie, Netflix a difuzat trei imagini cu Bellamy si McVey in rolurile lui Kate si William, precum si imagini din culise cu cei doi actori pozand in fata cafenelei unde pe o fereastra exista un anunt: „Aici Kate s-a intalnit cu Wills (la cafea).”

Lansarea

Inca nu exista o data oficiala de lansare a sezonului 6. Deadline a scris in iunie 2022 ca filmarile urmau sa inceapa in august 2022, iar imaginile difuzate in martie anul acesta arata ca sezonul 6 inca se afla in aceasta faza a productiei.

Noul sezon din The Crown „ar fi distrus-o pe Regina”, spun apropiatii familiei regale

Cea mai plauzibila varianta este ca sezonul final din „The Crown” va fi lansat anul viitor, dar nu se stie inca daca in prima jumatate sau in a doua.

Cum va afecta moartea reginei sezonul 6

Dupa moartea Elisabetei a II-a, creatorul si showrunnerul Peter Morgan a transmis intr-un email pentru Deadline ca filmarile pentru „The Crown” vor lua o pauza. „‘The Crown’ este o scrisoare de dragoste pentru ea si pentru moment nu am nimic de adaugat, doar liniste si respect”, a spus Morgan.

Pe 9 septembrie, Variety a confirmat ca filmarile au fost suspendate in ziua in care a murit regina si ca urma sa fie oprite si in ziua inmormantarii.

Conform Deadline, Netflix avea deja un plan din timp pentru situatia in care regina ar fi murit in timpul difuzarii productiei. „Nimeni nu stie momentul potrivit pentru a-i arata reginei respectul cuvenit. Va fi un omagiu simplu si un semn de respect. Este o figura mondiala si asta trebuie sa facem”, a spus in 2016 regizorul sezonului 1, Stephen Daldry.

Foto: Netflix