Dominic West a zacut doua zile dupa ce a citit comentariile despre cum l-a jucat pe regele Charles in „The Crown”

1
De Maria Constantin
10 feb. 2024

Actorul si regizorul britanic a marturisit ca si-a facut griji nu doar pentru reactiile membrilor casei regale, ci si ale publicului, dupa lansarea ultimului sezon al productiei Netflix.

Dominic West a vorbit cu sinceritate despre ultimul sezon al serialului „The Crown” si a dezvaluit ca a avut emotii. Intrebat la emisiunea „Today” de la BBC Radio 4 daca si-a facut griji pentru reactia familiei regale despre modul in care l-a interpretat pe regele Charles, actorul in varsta de 54 de ani a spus ca nu doar asta l-a afectat, ci si parerile tuturor, relateaza People.

„Toate reactiile ma ingrijoreaza. Stiti, am citit toate comentariile si doua zile am zacut in pat. Asa ca da, sunt o fire sensibila. Imi fac griji pentru ce crede lumea”, a spus el.

„E o usurare asa de mare sa ma intorc acum la teatru si sa nu mai vorbesc despre monarhie”, a adaugat actorul care in prezent joaca in piesa de teatru „A View from the Bridge”.

West a dezvaluit ca la inceput a ezitat sa accepte rolul lui Charles, dar a ajuns sa iubeasca aceasta „misiune” si sa lucreze la serial. „Nu refuzi foarte usor un scenariu al lui Peter Morgan. Este un mare scenarist si e un serial atat de grozav, mi-a placut sa fiu in el”, a spus el.

„Imi placea sa port tinutele. Imi placea sa conduc masinile si imi placea ca oamenii sa se incline in fata mea. Este un sentiment absolut fascinant. Mi-e dor de el”, a continuat amuzat starul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Crown (@thecrownnetflix)

Dominic West, care l-a interpretat pe Charles incepand din sezonul al cincilea al serialului inspirat de vietile membrilor casei regale britanice, a spus luna trecuta pentru People ca rolul din productia Netflix i-a schimbat perceptia asupra familiei regale.

„Presupun ca perceptia individuala este atat de impusa de ceea ce citesti in presa si de ce vezi in personajele publice, incat incerci sa afli ce se intampla in privat, in mintea lor si in discutiile lor private”, a spus West despre sarcina lui ca actor.

„Peter (Morgan) le imagineaza atat de stralucitor si le fundamenteaza in orice fapte avem, incat presupun ca am ajuns sa empatizez mai mult, cu siguranta, cu Charles si sa simt o simpatie pentru el”, a continuat el.

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, a anuntat Palatul Buckingham

Distributia serialului s-a schimbat la fiecare doua sezoane pentru a reflecta cat mai bine imbatranirea personajelor de-a lungul domniei reginei Elisabeta a II-a, iar West a preluat rolul lui Charles dupa ce acesta a fost interpretat de Josh O’Connor in sezoanele 3 si 4.

West a adaugat ca el credea ca „marile scene emotionale” – pe care le-a descris ca fiind „minunate pentru un actor” – au fost cele de care era cel mai ingrijorat cand a filmat in sezonul 6, in special o scena din spitalul din Paris in care Charles „urla” din cauza mortii Printesei Diana.

„Am citit asta si m-am gandit: ‘Cum face o familie faimoasa cu rang inalt, o familie faimoasa lipsita de emotii, cum sunt ei in vremuri de emotie puternica, cand se intampla ceva profund traumatizant?’. Am fost foarte ingrijorat din cauza asta, apoi, desigur, vine ziua in care o faci si joci (…) Sunt dificile acele scene. Si cred ca acestea sunt cele care m-au ingrijorat cel mai mult”, a mai spus el.

Foto: Netflix