5 lucruri pe care le-am invatat din The Crown despre monarhia britanica

1
De Cristina Tudor
19 mart. 2021

Unul dintre cele mai urmarite seriale de pe platforma Netflix, The Crown, ar putea avea o influenta teribila asupra felului in care va fi privita de acum inainte monarhia britanica.

Desi vorbim despre un film de fictiune, multi dintre cei care il urmaresc tind sa considere ca faptele prezentate acolo sunt cat se poate de reale, iar de cand a fost dat publicitatii interviul dat de printul Harry si Meghan Markle lui Oprah Winfrey, cu atat mai mult. Acesta a si fost, probabil, unul dintre motivele pentru care Ministrul britanic al Culturii a cerut sa fie precizat in mod clar inaintea difuzarii ca serialul este o fictiune. Sigur, un alt motiv ar putea fi valul de reactii negative fata de printul Charles aparut dupa publicarea sezonului 3. In orice caz, serialul are si rolul de a prezenta si adevaruri istorice, asa ca am facut o lista cu lucruri pe care le-am invatat din The Crown despre monarhia britanica.

Printesa Margaret, impiedicata sa se casatoreasca cu omul pe care il iubea

Daca in ultimii ani Regina Elisabeta a II-a a mai facut unele concesii cand vine vorba de alegerile amoroase ale membrilor familiei regale, in urma cu mai bine de o jumatate de secol nu era la fel de intelegatoare. Asa se face ca in momentul in care sora reginei, printesa Margaret, a anuntat-o ca se va casatori cu iubitul sau, Peter Townsend, Elisabeta a II-a i-a interzis categoric acest lucru. Townsend era divortat, prin urmare era considerat nepotrivit. Lui Margaret i s-a pus in vedere sa aleaga: dragostea sau banii si dreptul de a urca pe tron. Iar printesa a luat decizia asa cum fusese crescuta, cu simtul datoriei fata de familie si tara.

Legaturile fostului rege Eduard al VIII-lea cu Hitler

Abdicarea regelui Eduard al VIII-lea pentru a se putea casatori cu femeia pe care o iubea, Wallis Simpson, pare o nimica toata in fata acuzatiilor de colaborare cu nazistii si prietenia cu Adolf Hitler. Istoricul Rohan Butler a descoperit in arhivele Ministerului de Externe britanic mai multe documente secrete care ar fi dovedit nu doar relatia apropiata dintre cei 2, ci si un parteneriat menit sa il readuca pe Ducele de Windsor pe tron.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.