Elizabeth Debicki, actrita din serialul „The Crown”, a vorbit despre cat de sfasietor a fost sa filmeze ultimele momente din viata Printesei Diana

1
De Teodora Tirca
5 dec. 2023

Actrita australiana o portretizeaza pe regretata printesa in ultimele ei zile in noile episoade ale dramei istorice Netflix.

Elizabeth Debicki a vorbit recent despre cum a vazut ultimele momente ale Printesei Diana, recreate in cel mai nou sezon al serialului The Crown. Ea a dezvaluit cat de profund a reactionat la filmarea scenelor agitate cu paparazzii.

Sezonul final al dramei istorice Netflix, care a castigat mai multe premii, a fost lansat in doua parti, iar prima parte a debutat pe data de 16 noiembrie.

Debicki isi reia rolul Printesei de Wales pentru ultima data in acest serial. Episoadele au un impact urias, pentru ca prezinta moartea printesei in 1997, la varsta de 36 de ani, in urma unui accident de masina care a avut loc intr-un tunel din Paris, din cauza vitezei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Crown (@thecrownnetflix)

Desi trailerul, lansat in luna octombrie, nu a descris momentul impactului, telespectatorii au putut vedea natura sumbra a ultimelor saptamani ale Dianei, precum si reactiile familiei regale la vestea mortii ei.

Intr-un interviu Netflix recent publicat, Debicki a vorbit despre cum a fost sa o joace pe printesa in ultimele ei momente.

„A fost o scena dificil de recreat”, a remarcat ea. „A fost greu, maniacal si incredibil de invaziv. Si am simtit un fel de presiune. Uneori, raspunzi printr-un instinct animalic la teama de a fi urmarit, e un lucru pe care il experimenteaza multi actori cu presa, pentru ca nu ai unde sa te duci, nu gasesti scapare. Esti in situatia asta doar un minut inainte sa-ti dai seama ca e ceva complet insuportabil”, a explicat actrita, empatizand cu ceea ce a simtit atunci Printesa Diana.

Debicki a remarcat, de asemenea, ca „nimeni nu ar trebui sa experimenteze” trecerea prin capitala Frantei cu acest nivel de atentie din partea presei. Desi juca un rol, actrita a simtit cu adevarat un sentiment de presiune atunci cand a fost inconjurata de fotografi care se imbulzeau si ii strigau numele.

Ben Affleck spune ca nu este nefericit, oboseala e de vina: „Asa m-a facut Dumnezeu, nu trebuie sa ma pedepsiti pentru asta”

„E o experienta foarte neplacuta”, a continuat ea. „Sunt momente in care, ca actor, experimentezi aceste senzatii fizice foarte intense atunci cand faci o scamatorie, de exemplu cand sari de pe o cladire sau sari in apa. Deodata, aproape ca nu mai joci un rol si totul devine foarte real. Acelasi lucru s-a intamplat si cand am recreat acele scene, pentru ca e absolut oribil ca atatia oameni sa urle sau sa traga de tine, sa vrea ceva de la tine. A trebuit sa las asta sa se intample, pentru ca e o parte importanta din poveste”.

Scenele ei preferate din serial

Debicki a reflectat si la scenele cu Diana in vacanta, care s-au filmat pe un iaht, si care au fost preferatele ei din tot serialul. „A fost extraordinar sa fiu pe un vas atat de mare. Cu dormitoare la fel de mari precum un apartament intreg, enorme. Asta a fost distractiv de filmat si ne-am bucurat din plin de scenele acelea, mai ales ca stiam ca ne vom intoarce la vreme mohorata. Ne-am bucurat de putin soare”, a mai povestit actrita.

In octombrie, Peter Morgan, creatorul serialului, a raspuns criticilor aduse unei scene din ultimul sezon despre care se spune ca o arata pe Diana ca fantoma.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Crown (@thecrownnetflix)

„Nu mi-am imaginat niciodata ca este fantoma Dianei in sensul traditional”, a spus Morgan pentru Variety. „Am vrut doar sa arat ca ea este in continuare vie in mintea celor pe care i-a lasat in urma.”

Foto: Netflix