Printul William e nemultumit de ce s-a ales de munca Printesei Diana: „Cred ca ar fi dezamagita”

1
De Maria Constantin
26 mart. 2023

Printul de Wales este un sustinator de mult timp al oamenilor strazii, continuand munca Printesei Diana.

Ducele in varsta de 40 de ani a fost introdus in acest efort al sprijinirii persoanelor fara adapost de mama sa, Printesa Diana. Ea i-a dus, pe el si pe fratele sau, Harry, in adaposturi, iar acum William este foarte implicat in acest domeniu social, scrie People.

Intr-o inregistrare video realizata de Comic Relief, organizatie caritabila britanica fondata in 1985 de scenaristul de comedie Richard Curtis si comediantul Lenny Henry ca raspuns la foametea din Etiopia, printul a spus ca Diana, care a murit in 1997, la varsta de 36 de ani, ar fi nemultumita daca ar sti ca inca nu s-a facut un progres in rezolvarea problemei.

„Mama m-a introdus in cauza persoanelor fara adapost de la o varsta frageda si sunt foarte bucuros ca a facut-o. Cred ca ar fi dezamagita ca inca nu am avansat cu rezvolvarea problemei persoanelor fara adapost si prevenirea ei, asa cum isi dorea ea si cum se implica”, a spus William.

William a vizitat sediul organizatiei de caritate Groundswell si a inregistrat un podcast in care a spus ca a venit sa afle despre povestea a doi oameni, Nawshin si Miles, care au fost ajutati de acest ONG. „Sunt aici ca sa invat de la voi doi, sa aud un pic mai multe despre experientele voastre”, le-a zis el.

„Povestea mea e cam complicata. Am fost internata intr-un spital pentru boli psihice „, i-a spus Nawshin. „Am trecut printr-o perioada foarte intunecata si dificila in urma cu vreo cinci ani”, a spus, la randul sau, Miles.

„Viata fara adapost inseamna sa n-ai un spatiu sigur – e o viata care te izoleaza mult. Existi, dar nu traiesti. Groundswell le da o voce celor care au trecut prin aceasta experienta. Oameni care au trecut prin asta au solutii daca macar sunt intrebati – ei stiu ce trebuie schimbat”, a adaugat Miles.

La randul sau, Nawshin a spus: „N-am avut incotro, a trebuit sa-mi parasesc casa – am avut multe traume din copilarie si circumstantele din jurul meu au scapat de sub control. M-a ajutat foarte mult ca am venit la Groundswell si am fost ajutat sa-mi impartasesc povestea. Ii ajuta pe cei care asculta”, a spus el.

Cum urmeaza Kate si William modelul Printesei Diana in cresterea copiilor

Printul William a facut din sprijinirea oamenilor strazii un element-cheie al eforturilor sale. El patroneaza doua organizatii caritabile, Centrepoint si The Passage. El a preluat rolul mamei sale in patronarea Centrepoint, iar la The Passage a ajuns prima oara cand era copil, alaturi de Harry, gratie mamei lor care i-a luat intr-o vizita.

In iunie 2022, cand a implinit 40 de ani, William s-a aplecat din nou asupra problemelor persoanelor fara adapost, oferind un interviu pe aceasta tema pentru ziarul The Big Issue, publicat pentru sprijinirea oamenilor strazii.

Potrivit Comic Relief, fenomenul persoanelor fara adapost s-a extins in Anglia cu 26% in decurs de un an, pe fondul cresterii costului vietii. Datele arata ca numarul celor care nu au avut un acoperis deasupra capului cel putin o noapte in toamna anului trecut a depasit 3.000.

Organizatiile implicate in acest fenomen sustin ca sunt mult mai multe persoane care temporar nu au un adapost sau sunt „oameni ai strazii ascunsi” si care nu sunt numarate, inclusiv persoane care stau cu familia sau pe la prieteni, pe canapea sau in spatii nepotrivite, precum magazii si soproane.

Foto: Instagram/@princeandprincessofwales