Printul William tine garda sus, desi Harry ar vrea sa se intoarca in familia regala

1
De Maria Constantin
28 feb. 2024

Dupa ce Palatul Buckingham a anuntat ca regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, Printul William a revenit la indatoririle regale, iar Harry incearca o reapropiere de familie in aceasta perioada dificila.

Printul de Wales a renuntat pentru o perioada la indatoririle regale in timp ce sotia lui, Kate Middleton, se recupereaza dupa operatia abdominala pe care a suportat-o la sfarsitul lunii ianuarie. Insa dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu cancer, el a fost nevoit sa-i suplineasca absenta si sa-si reia o parte din sarcini, scrie Marie Claire.

In ultimele saptamani, William a fost prezent la o serie de evenimente unde a reprezentat casa regala britanica, dar nu era clar daca urma sa participe la gala premiilor BAFTA weekendul trecut. Printul a fost presedintele BAFTA din 2010 si era prezent la fiecare editie, alaturi de sotia lui. De data aceasta, cu sotia inca in faza de recuperare si cu boala tatalui sau, prezenta sa era incerta. William a venit, insa, duminica, singur si a stat in primul rand in sala, alaturi de actrita australiana Cate Blanchett.

La randul sau, Harry pare decis sa lase orgoliul deoparte si sa-si ajute tatal in aceasta perioada dificila. El s-a intors pentru scurt timp in Anglia pentru a-l vedea pe Charles si a dat sperante ca s-ar putea intoarce in familie dupa ce a spus intr-un interviu: „Cred ca orice boala, orice suferinta, aduce familiile impreuna. Vad asta mereu si mereu si ma face foarte fericit.”

Printul William nu poarta verigheta dintr-un motiv foarte simplu

O sursa a spus, insa, ca relatia dintre cei doi frati inca sufera. „Ca un profesionist, printul William nu a vrut sa lase garda jos, asa ca a lasat deoparte toate problemele personale pentru a fi prezent la ceremonie. Printul William e decis sa lupte si sa apere cetatea cat timp Charles si Kate sunt absenti, iar asta ii arata forta si caracterul”, a spus o sursa citata de The Mirror US.

„Este o datorie pe care el si-o asuma cu cea mai mare importanta si de la care nu se va abate. Desi printul Harry a facut cunoscut ca va fi acolo imediat pentru a-si sprijini familia la nevoie, printul William nu i-a acceptat inca oferta, intrucat fratii inca sunt ravasiti dupa conflictul lor”, a mai spus sursa.

Potrivit surselor regale, printesa de Wales ar fi, in schimb, dispusa la impacarea cu Harry, fiind convinsa ca situatia „se va rezolva cu timpul”.

Foto: Getty Images.