Faimosul pulover cu oaie neagra al Printesei Diana s-a vandut la licitatie cu suma record de 1,1 milioane de dolari

1
De Georgiana Dorobantu
19 sept. 2023

Celebrul pulover cu oaie neagra al Printesei Diana a fost vandut la licitatie pentru suma de 1,1 milioane de dolari si a doborat recordul pentru cea mai scumpa piesa vestimentara care i-a apartinut regretatei printese.

Piesa realizata de brandul Warm & Wonderful are un model cu oi albe tricotate pe fundal rosu, iar printre acestea o singura oaie de culoare neagra. Este una dintre piesele emblematice purtate de Diana.

Casa de licitatii Sotheby’s a estimat ca va obtine un pret cuprins intre 50.000 si 80.000 de dolari, dar suma finala a depasit orice asteptari, potrivit Page Six.

Nu se stie inca cine este cumparatorul, insa casa de licitatii a dezvaluit intr-un comunicat de presa ca licitatia a durat numai 15 minute, timp in care pretul a urcat rapid de la 190.000 de dolari la 1.143.000 de dolari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Puloverul faimos a fost oferit spre vanzare casei Sotheby’s dupa ce designerii Sally Muir si Joanna Osborne l-au gasit intr-o cutie in timp ce „scotoceau prin pod”.

Kim Kardashian a cumparat cu 200.000 de dolari crucea Attallah, pandantivul masiv purtat de Printesa Diana in 1987

„In interior, ascuns sub un cearsaf de bumbac, se afla puloverul rosu cu oi original al Dianei, din 1981”, au spus cele doua creatoare de moda.

Printesa Diana a purtat prima data puloverul rosu in anul 1981, iar prezenta unei singure oi negre in model a fost considerata un mesaj subtil cu privire la faptul ca Printesa simtea ca nu se incadreaza in familia regala – sau poate cum si-ar fi dorit sa iasa in evidenta fata de restul „turmei”.

Ea a purtat puloverul tricotat atat de des incat acesta a ajuns sa se desire. „Dupa ce i s-a rupt puloverul pe care il iubea atat de mult, Diana l-a trimis la compania producatoare impreuna cu rugamintea de a fi reparat”, au anuntat reprezentantii casei de licitatii intr-o postare pe Instagram din luna iunie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Piesa vanduta la licitatie este puloverul original purtat de Diana, deteriorat, pentru ca cele doua creatoare din spatele companiei Warm & Wonderful, Sally Muir si Joanna Osborne, i-au facut la acea vreme un pulover nou Printesei, in loc sa-l repare pe cel vechi.

Mostenirea emblematica pe care Printesa Charlotte o va primi de la bunica sa, Printesa Diana

Suma impresionanta obtinuta in urma vanzarii puloverului vine dupa o serie de alte licitatii la care s-au vandut piese emblematice ale Dianei, printre care o rochie de bal din catifea de culoare mov. Aceasta piesa eleganta a detinut recordul pentru cea mai mare suma obtinuta la o licitatie de un obiect vestimentar al Dianei, fiind vanduta cu suma de 604.800 de dolari in luna ianuarie a acestui an.

O bijuterie a printesei a fost cumparata la inceputul anului de Kim Kardashian, care a achizitionat colierul cu cruce din ametist al Dianei pentru suma de aproape 200.000 de dolari.

De ce William si Kate sunt un cuplu diferit de Charles si Diana: „Kate nu incearca sa o imite pe Printesa Diana”

Un pulover precum cel al Printesei Diana poate fi cumparat pentru suma de 248 de dolari. Brandul Warm & Wonderful a relansat in anul 2020 celebrul model tricotat.

Foto: Getty Images; Instagram/Sotheby’s