Printul Harry a crezut ca printesa Diana si-a inscenat propria moarte si „a fugit sa se ascunda”

1
De Teodora Tirca
11 ian. 2023

Printul Harry si-a spus mult timp povesti care sa-l ajute sa creada ca mama sa este inca vie.

Printului Harry i-a luat mult timp sa accepte moartea mamei sale, Printesa Diana.

Intr-un nou interviu cu prezentatorul Good Morning America, Michael Strahan, Ducele de Sussex descrie „mecanismul de aparare” care l-a convins ca mama sa si-a inscenat propria moarte si s-a „ascuns”. Despre aceasta „gandire magica” scrie in noua sa carte autobiografica, Spare, care a fost lansata oficial pe 10 ianuarie.

„Cred ca pentru oricine, mai ales daca esti copil, e greu de crezut ca cineva drag a murit. Aveam 12 ani”, ii spune el lui Strahan. „Am refuzat sa accept adevarul”.

Potrivit publicatiei Page Six, Harry scrie in memoriile sale: „Fara nimic de facut decat sa cutreier castelul si sa vorbesc cu mine insumi, o suspiciune a luat nastere, apoi a devenit o credinta ferma. Totul a fost un truc. Si pentru prima data mi-am spus: „Nu sunt pacalit de oamenii din jurul meu sau de presa, ci de mami. Viata ei a fost mizerabila, a fost urmarita, hartuita, mintita. Asa ca a pus la cale un accident ca o diversiune si a fugit.”

Harry mai scrie despre dimineata zilei de 31 august 1997, cand tatal sau, acum regele Charles al III-lea, l-a anuntat despre moartea Dianei.

„A fost foarte important sa pot schita acea scena si sa impartasesc oamenilor de unde a inceput cu adevarat povestea mea”, explica Harry in interviul sau. „Ca tata, nu mi-as dori niciodata sa fiu nevoit sa dau vestea asta, asa ca acum am o imensa simpatie, compasiune si intelegere cu privire la cat de neputincios s-a simtit tatal meu in acea situatie”.

Dieta lui Megan Fox – ce consuma vedeta la micul dejun, pranz si cina

El adauga: „Nu cred ca familia mea stia ce sa faca. Nu cred ca stiau ce sa faca si nu pot spune ca alte familii ar fi facut o treaba mai buna”.

Foto: Instagram/@sussexroyal