Cand vom vedea sezonul 5 din „The Crown”? Tot ce stim pana acum

1
De Maria Constantin
29 nov. 2020

Abia a aparut sezonul 4, pe care l-am devorat „pe nerasuflate“, iar acum ne intrebam cand vom vedea continuarea serialului „The Crown“. Ei, bine, mai dureaza.

Atentie: spoilers! Sezonul 4 a pus capat domniei lui Margaret Thatcher (Gillian Anderson) si a marcat pierderea ultimei ramasite de empatie a publicului pentru Printul Charles. Dar, cumva, episodul 10 a fost doar inceputul. Sezonul 5 din „The Crown” ne va purta in anii ’90, in care vom vedea destramarea mariajului dintre Diana si Charles, moartea tragica a Dianei si colaborarea Reginei Elisabeta a II-a cu premierii John Major si Tony Blair. Si pentru a vedea toate aceste lucruri, va trebui sa asteptam mai mult decat de obicei, ne previne Refinery29.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Crown (@thecrownnetflix)

De obicei, noile sezoane din „The Crown” sosesc in fiecare an inainte de sarbatori, insa in 2021 va exista o abatere de la aceasta ritmicitate. Conform Deadline, pauza de filmari a fost planuita inainte ca pandemia de COVID-19 sa afecteze productia multor filme si seriale. Dar chiar si daca nu ar fi fost programata aceasta pauza, erau sanse destul de mari ca suspendarea filmarilor impusa de pandemie sa afecteze productia serialului, care necesita locatii si decoruri elaborate.

Ce vom vedea in sezonul 6

Sezonul 5, penultimul, va fi lansat de Netflix in 2022, probabil in noiembrie sau decembrie, asa cum se intampla de obicei. Echipa spera sa inceapa filmarile in iunie 2021, iar in 2022 sa lucreze la sezonul 6.

Creatorul serialului, Peter Morgan, planuise initial ca „The Crown” sa se incheie cu sezonul 5, iar Netflix a anuntat aceeasi strategie. Insa cand a inceput sa scrie sezonul al cincilea, Morgan si-a dat seama ca avea prea mult material de acoperit. „A devenit repede clar ca pentru a respecta bogatia si complexitatea povestii, ar trebui sa revenim asupra planului original si sa facem sase sezoane”, a explicat Morgan pentru Deadline in iulie anul acesta.

Chiar daca a adaugat un sezon, creatorul serialului nu va acoperi povestea familiei regale britanice pana in zilele noastre. „Ca sa fiu foarte clar, sezonul 6 nu ne va aduce aproape de zilele noastre – ne va permite doar sa acoperim aceeasi perioada intr-un mod mai detaliat”, a mentionat Peter Morgan.

Cui ii va ceda coroana Olivia Colman

Asadar, al saselea sezon nu va cuprinde anii in care au intrat in scena ducesele Kate Middleton si Meghan Markle. In schimb, in sezonul 5 distributia va include cateva nume noi. La fiecare doua sezoane se incheie o era: dupa sezonul 3, Olivia Colman a inlocuit-o pe Claire Foy, iar pe masura ce patrundem in anii ’90 Olivia Colman ii va ceda coroana actritei Imelda Staunton, cunoscuta pentru rolul lui Dolores Umbridge din seria „Harry Potter”. E adevarat, Foy i-a surprins pe fani cu un rol cameo in sezonul 4, insa nu se stie daca o vom regasi pe Colman in sezonul 5.

Actrita care o interpreteaza pe Printesa Diana in noul sezon din „The Crown“ nu vrea sa-i vada pe William si Harry

In ce priveste restul echipei, Lesley Manville va detine rolul Printesei Margaret, Jonathan Pryce pe cel al Printului Philip mai in varsta, iar Elizabeth Debicki o va portretiza pe Diana. Dominic West este in negocieri pentru rolul lui Charles.

2022 pare tare departe. Si dupa cum observa Refinery29, frumusetea acestui serial sta in faptul ca daca simti ca nu mai ai rabdare pana la sezonul 5, nu exista niciun documentar, biografie sau subiect din zilele noastre pe tema familiei regale care sa-ti reduca interesul pentru „The Crown”.

Foto: PR.