Ce crede Printul William despre „ruptura” lui Harry de familia regala

1
De Maria Constantin
14 ian. 2020

Printul William a vorbit cu un prieten despre problema pe care o are cu fratele sau mai mic, Harry, care vrea sa fie independent.

Relatia dintre William si Harry a fost pusa serios la incercare in 2019. Nasterea micutului Archie ar fi trebuie sa-i apropie mai mult pe cei doi frati, insa sfarsitul anului trecut i-a gasit mai indepartati ca oricand. Iar inceputul noului an a marit si mai mult distanta dintre ei, dupa ce Harry si Meghan Markle au anuntat saptamana trecuta ca vor sa-si restranga atributiile in cadrul casei regale.

Marturisirile unui frate care se simte parasit

Tendinta continua de retragere din cadrul familiei regale si de a se izola l-a intristat profund pe William. Acesta a vorbit despre ceea ce il macina cu un prieten foarte apropiat, iar marturisirile sale sunt tulburatoare, scrie The Times.

„Mi-am imbratisat fratele toata viata si nu mai pot face asta acum; suntem entitati separate”, i-a spus William prietenului sau. Printul a adaugat ca are sperante pentru viitor: „Tot ce putem face, tot ce pot face eu este sa incerc sa-l sustin si sper ca va veni vremea cand vom fi pe aceeasi unda. Vreau ca toti sa fim ca o echipa.”

Saptamana trecuta, Harry si Meghan Markle au anuntat ca renunta la rangul de membri senori ai familiei regale. Printul renunta, astfel, si la pozitia sa din linia de succesiune la tron, dar si la banii pe care familia sa ii primea, in virtutea acestei pozitii. Ducii de Sussex au transmis ca vor sa-si imparta timpul intre Marea Britanie si America de Nord si ca vor continua sa isi onoreze datoria fata de regina si Commonwealth.

Meghan Markle si Printul Harry isi pot pierde formal titlurile nobiliare

Familia regala britanica se reuneste de urgenta luni pentru a discuta despre situatia ducilor de Sussex. Vor fi prezenti Regina Elisabeta a II-a, Printul Charles, Printul William si Printul Harry. Meghan Markle se afla in Canada si va participa la discutie prin telefon, relateaza InStyle.

William e suparat, dar ii vrea binele fratelui

O sursa a declarat ca familia va analiza „cateva posibilitati” la aceasta sedinta si ca o decizie finala va fi luata „in termen de cateva zile, nu saptamani”. „Urmatorii pasi vor fi stabiliti la intalnire. Este dorinta Mejestatii Sale ca aceasta chestiune sa fie rezolvata in liniste (…). Exista un acord si orice decizie va fi luata, va fi nevoie timp pentru a fi aplicata”, a spus sursa citata de People.

O alta sursa a afirmat pentru ET ca, in pofida regretelor tuturor, familia regala isi doreste tot ce e mai bun pentru Meghan si Harry. „Toate partile incearca sa gaseasca o solutie viabila. William e suparat, este de inteles. A fost multa suferinta, dar toti vor sa iasa cu bine din asta si lucreaza impreuna”, a spus persoana mentionata.

Foto: Getty Images.