Meghan Markle si Printul Harry isi pot pierde formal titlurile nobiliare

1
De Maria Constantin
23 dec. 2019

Consiliul local din Brighton & Hove se va reuni pentru a dezbate o petitie care cere deposedarea formala a ducilor de Sussex de titlurile nobiliare.

Cand Charles Ross a lansat, in iulie, o petitie prin care cere ca Meghan Markle si Printul Harry sa ramana fara titlurile conferite de Regina Elisabeta, nimeni nu credea ca ideea lui va ajunge prea departe. Si totusi, petitia a strans pana acum peste 3.800 de semnaturi, urmand sa fie dezbatuta de consiliul local din Brighton.

Titlurile nobiliare, simbol al opresiunii bogatilor

Harry si Meghan au primit titlurile de la Regina Elisabeta a II-a in urma casatoriei lor din mai 2018. „Regina are placerea sa confere astazi un ducat Printului Harry de Wales. Titlurile lui vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel. Printul Harry va deveni Alteta Sa Regala Ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, in urma casatoriei, va deveni Alteta Sa Regala Ducesa de Sussex”, se arata in comunicatul transmis atunci de Palatul Buckingham.

Prietenii au sfatuit-o pe Meghan Markle sa nu se casatoreasca cu Printul Harry: „Tabloidele iti vor distruge viata“

Suverana Marii Britanii este singura care poate retrage titlurile nobiliare pe care le acorda. Semnatarii petitiei cunosc, desigur, legea, dar ei solicita consiliului local sa nu mai foloseasca aceste titulaturi pentru Harry si Meghan in adresele si declaratiile oficiale.

„Noi, semnatarii petitiei cerem consiliului din Brighton & Hove sa respinga folosirea titlurilor de ‘Duce de Sussex’ si ‘Ducesa de Sussex’ de catre Henry („Harry”) Windsor si Rachel Meghan Markle pentru ca este gresit moral si lipsit de respect pentru comitatul East Essex”, se arata in cererea inaintata autoritatii locale de catre petitionari.

„In calitate de cetateni din Brighton si Hove, cerem consiliului din Brighton si Hove sa nu mai faca referire la aceste persoane folosind astfel de titluri care credem ca nu sunt democratice si simbolizeaza oprimarea oamenilor obisnuiti de catre elita bogata”, precizeaza petitia.

Reactia dura a monarhistilor

Anul trecut, cuplul regal a vizitat Sussex si a fost bine primit in acest comitat, relateaza Marie Claire. Thomas Mace-Archer-Mills, fondatorul Societatii Monarhistilor Britanici, a declarat pentru Daily Mail ca a fost socat de aceasta petitie.

De ce se judeca Printul Harry si Meghan Markle cu un tabloid: Un proces care porneste de la Printesa Diana

„Suntem profund consternati de aceasta asa-zisa petitie semnata de atat de multe persoane”, a reactionat Mills. „O astfel de petitie arata dispret si sfidare fara margini la adresa Coroanei, ca sa nu mentionam si lipsa de respect pentru familia regala care indeplineste mii de angajamente in fiecare an in numele natiunii, in numele Reginei si al Coroanei”, a adaugat Thomas Mace-Archer-Mills.

Foto: Getty Images