Ce se va intampla de la 1 iunie. Au fost anuntate noi masuri

1
De Cristina Tudor
15 mai 2020

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a reluat indemnul ca, dupa 15 mai, cand se vor relaxa restrictiile de circulatie, sa fie respectate obligatia distantarii si a purtarii mastii de protectie in spatii inchise si in transportul in comun, si a vorbit despre alte masuri importante.

El a anuntat declansarea, la vara, a unor teste la nivel national asupra nivelului de imunizare a populatiei.

Intre timp, numarul cazurilor noi de infectare se pastreaza in acelasi plafon, cel a deceselor a atins, astazi, 1.037 de persoane.

Pana astazi, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 16.002 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7.961 au fost declarate vindecate si externate. De la ultima informare, transmisa de Grupul de Informare Strategica, au fost inregistrate 224 de cazuri noi de imbolnavire. In sectiile de Antestezie si Terapie Intensiva, in acest moment, sunt internati 228 de pacienti.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 277. 804 teste. In saptamana 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectii cu SARS-CoV-2 s-au inregistrat in Neamt, Suceava, Bacau, Bucuresti si Galati; 38% din totalul deceselor au fost intregistate in Galati, Sibiu, Suceava, Bucuresti si Mures. 1 din 7 cazuri a fost intregistrat in randul personalului medical, 76,6% din decese au fost raportate in cazul persoanelor peste 60 de ani si 60,8% din cei decedati au fost barbati. De asemenea, 89,3% din cei decedati aveau cel putin o boala ascociata.

Grupele de varsta care au fost cele mai afectate de infectia cu noul coronavirus, sunt 40 – 49 de ani si 50 – 59 de ani.

Din 15 mai, ministrul sanatatii Nelu Tataru spune ca vom circula fara declaratie pe proprie raspundere in interiorul localitatilor, insa trebuie sa respectam masurile de protectie care constau in spalatul mainilor cu apa si sapun, sau dezinfectarea acestora, de cate ori atingem suprafete pe care ar fi putut pune mana si alte persoane.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.