Cine are interes ca Selena Gomez si Hailey Bieber sa inceapa un „razboi”?

1
De Maria Constantin
16 mart. 2023

In mediul online persista convingerea ca sotia lui Justin Bieber si fosta lui iubita au reaprins „disputa” lor care a aparut in principal din cauza speculatiilor fanilor.

Zvonurile despre o confruntare intre cele doua vedete au aparut recent, cand Gomez a distribuit pe TikTok o inregistrare in care le spunea fanilor ca din greseala si-a laminat prea mult sprancenele. Dupa cateva ore, Kylie Jenner a postat un selfie pe Instagram Story cu mesajul „asta a fost un accident?????”, cuvintele fiind asezate peste sprancenele sale. O alta postare includea o captura de pe contul ei de FaceTime in care Hailey Bieber isi etala genele proeminente.

Inainte de a se casatori cu Hailey, Justin Bieber a avut o relatie de aproape un deceniu cu Selena Gomez, iar cele doua vedete au negat in mai multe randuri ca ar avea ceva de impartit. Cu toate acestea, fanii nu sunt in totalitate convinsi. Pe TikTok a inceput o vanatoare de indicii care sa conduca spre ideea unui conflict intre Hailey si Selena, milioane de utilizatori disecand interviuri vechi si scotocind pe retelele de socializare in cautarea unor declaratii care sa le dea apa la moara, scrie USA Today.

Fascinatia publicului, pe care unii experti o numesc chiar obsesie, nu este o surpriza. Dar se pune intrebarea daca nu cumva apetitul pentru „razboaiele” dintre vedete nu s-a transformat, de fapt, in ceva mai intunecat, noteaza USA Today.

Ce se intampla cand fanii inventeaza un scandal

Avand o perspectiva foarte restransa asupra vietii celebritatilor, oamenii se indreapta deseori spre zvonuri si teorii, insa adevarul e ca nu stim ce se intampla, daca totusi se intampla ceva, oricat am specula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

„Acum avem toate aceste ‘date’ de la analistii social media, detectivii si investigatorii care incearca sa puna la un loc tot felul de teorii ale conspiratiei. Asa ca a devenit o forma suplimentara de divertisment. O consumam de parca nu ne putem satura de toata aceasta drama”, spune Erica Chito-Childs, profesor sociolog la Hunter College and The Graduate Center.

Cum a comentat Selena Gomez un material video care explica de ce ea arata „mereu slaba” cand era cu Justin Bieber

Acest lucru se intampla pentru ca oamenilor le place sa barfeasca, explica Donna Rockwell, pshiholog si CEO la „Already Famous”, o comunitate wellness pentru femei. „Suntem atrasi de poveste si nu ne pasa daca ranim pe cineva sau ridicam in slavi pe cineva. Doar ca ne place o poveste buna, dramatica”, spune ea.

De exemplu, un material video viral cu peste 5 milioane de vizualizari compara interviuri din trecut pentru a sustine ca „Hailey Bieber o copiaza pe Selena Gomez”.

@hai.lie.bald Replying to @Amal 🫡😋 #haileybieber #haileybaldwin #haileybieberedit #jailey #rhodeskincare #Rhode #selenagomez #selenagomezedit ♬ Let Me Go – Daniel Caesar

Altul, cu 1,5 milioane de utilizatori, o acuza pe Gomez ca „pare sa ironizeze” rutina de ingrijire a tenului a lui Hailey.

@posting.celebs how are people so blind to not see selena is always causing drama and then playing the victim?? poor hailey getting bullied because selena can’t move on… #selenagomez #haileybieber #fyp #xyzbca ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

„Vrem scandal, chiar si cand nu exista”, spune Chito-Childs. Cele doua vedete au incercat sa combata zvonurile postand o fotografie in care apar impreuna, in noiembrie, dar asta n-a mai fost de niciun folos acum doua saptamani.

Ce efect au comentariile despre vedete asupra oamenilor obisnuiti

O discutie despre sprancene si postarile de pe Instagram pot parea lipsite de importanta si inofensive. Dar s-a ajuns la punctul in care discursul public a fost napadit de comentarii toxice: montaje rautacioase si glume suparatoare s-au transformat in ironii acide pe seama aspectul fizic. La scurt timp dupa aceea, Selena a anuntat ca renunta la retelele de socializare.

Contrar parerii larg raspandite, vedetele sunt tot oameni, oameni cu probleme, cu vulnerabilitati, care sufera pentru felul in care sunt perceputi public.

„Exista parerea ca femei precum Hailey si Selena ‘o merita’, fiindca sunt celebre. ‘Au cerut-o'”, spune Chito-Childs, adaugand ca am devenit insensibili la modul in care unii oameni dezumanizeaza femeile celebre doar ca sa se amuze. „Dar daca aceste femei, care sunt unele dintre cele mai frumoase, influente si de succes femei, nu pot scapa de comentariile despre chipul, corpul si relatiile lor, cum ar putea-o face careva dintre noi?”, arata ea.

Expertii sugereaza ca in locul angajarii in discursuri toxice alimentate de scandaluri si barfe, sa ne uitam spre noi insine si sa ne intrebam: „De ce ar conta asa ceva? De ce sa fii atat de implicat in viata altora pe care nu-i cunosti personal?”.

„Oamenii sunt adesea dornici sa se ascunda in spatele protectiei oferite de retelele de socializare ca sa spuna orice le trece prin minte inainte de a discerne daca e de ajutor sau daca ranesc pe cineva. Tineti cont ca vorbiti despre o fiinta umana”, puncteaza Donna Rockwell.

Foto: Instagram/Selena Gomez; Instagram/Hailey Bieber