Cum protejeaza Printul Harry si Meghan Markle numele fetitei lor, Lilibet Diana

1
De Maria Constantin
27 iun. 2021

Ducii de Sussex au avut grija sa previna folosirea identitatii fiicei lor inainte ca aceasta sa se nasca.

Una dintre preocuparile ducilor de Sussex a fost ca numele fetitei lor sa nu fie exploatat in scopuri comerciale. Potrivit People, Harry si Meghan au cumparat mai multe domenii de internet care includeau numele fiicei lor, precum LilibetDiana.com si LiliDiana.com, inainte de nasterea acesteia.

Potrivit unui purtator de cuvant al cuplului, cei doi parinti au luat aceasta masura pentru a evita ca numele copilului sa fie speculat in diverse scopuri acum sau mai tarziu.

Archie are si el un site

Primul copil al ducilor, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, are si el un site, al carui domeniu a fost rezervat de fundatia Archewell, scrie Harper’s Bazaar.

„Asa cum obisnuiesc deseori figurile publice, un numar semnificativ de domenii ale unor nume potentiale au fost cumparate de echipa lor ca protectie impotriva exploatarii numelui dupa ce acesta urma sa fie ales si anuntat public”, a transmis un reprezentant al cuplului.

Semnificatia numelui Lilibet

Harry si Meghan au devenit parintii unei fetite la inceputul acestei luni. Lilibet Diana, stranepoata a Reginei Marii Britanii, este a opta in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Numele ei, Lilibet Diana, reprezinta un omagiu adus bunicii printului, Regina Elisabeta a II-a, si mamei acestuia, Printesa de Wales, Diana.

Intr-un gest admirabil de afectiune pentru cel care i-a fost sot timp de 73 de ani, Printul Philip, decedat in luna aprilie, Regina Marii Britanii a asezat o nota pe sicriul acestuia, semnata „Lilibet”. Se pare ca Philip a fost ultima persoana din viata suveranei care o numea astfel.

Lilibet a fost, totodata, numele folosit de tatal Elisabetei, Regele George al VI-lea, care spunea, candva: „Lilibet este mandria mea. Margaret este bucuria mea.”

Printul Harry si Meghan Markle isi iau impreuna concediu de crestere a copilului

Numele mijlociu al fetitei ducilor de Sussex o omagiaza pe Printesa Diana, mama lui Harry, care a murit intr-un accident auto produs in 1997 la Paris.

„Pe 4 iunie am fost binecuvantati cu venirea pe lumea a fetitei noastre, Lili. Este mai mult decat ne-am fi putut imagina vreodata si suntem recunoscatori pentru dragostea si gandurile bune pe care le-am primit din toata lumea”, au transmis Harry si Meghan dupa nasterea fiicei lor.

„Va multumim pentru sprijinul vostru in timpul acestui moment foarte special pentru familia noastra”, au adaugat ducii de Sussex.

Foto: Instagram/@theroyalfamily