Dakota Johnson, care sufera de depresie de la 15 ani, a dezvaluit cum o ajuta iubitul ei, Chris Martin, sa faca fata starilor negative

1
De Georgiana Dorobantu
16 nov. 2023

Dakota Johnson a vorbit despre modul „dragut” in care partenerul ei, solistul Chris Martin, a ajutat-o sa se simta mai bine intr-o zi nu tocmai buna.

Ea a dezvaluit ca iubitul ei o ajuta sa iasa din starea depresiva atunci cand are o zi proasta.

Actrita din „Fifty Shades of Grey”, in varsta de 34 de ani, a vorbit deschis despre problemele sale de sanatate mintala in cadrul celei de-a 17-a editii a Galei HOPE. Ea a fost rasplatita cu o distinctie pentru efortul depus pentru constientizarea depresiei.

Dakota, care a suferit de depresie inca de la varsta de 15 ani, a dezvaluit ca mecanismul prin care face fata depresiei este acela de a folosi umorul pentru a-si distrage atentia de la starea negativa – si si-a amintit un moment in care iubitul sau, Chris, a reusit sa depisteze faptul ca ea are o stare de spirit negativa.

„In urma cu cateva saptamani am avut o zi foarte proasta. Partenerul meu m-a intrebat cu blandete ‘Te simti rau?'”. Am spus „Nu”. Iar el mi-a zis ‘Iubito, porti un tricou cu Cats’. Cats adica musicalul. Se pare ca ma simteam cu adevarat rau. Dar acel moment mi-a ajuns la inima si m-a ajutat sa-mi revin”, a spus actrita, citata de Daily Mail.

Dakota are o relatie cu Chris Martin, solistul trupei Coldplay, din anul 2017

„Cred ca in cea mai mare parte din timp vorbesc despre depresie si anxietate intr-un mod auto depreciativ. Poate ca este mai usor sa le privesc in ochi daca port masca comediei. Sa-mi acopar durerea sau anxietatea cu comedie este o unealta pe care am folosit-o toata viata si nu cred ca este un lucru rau. Functioneaza. Ma ajuta pentru ca uneori daca nu rad, atunci voi plange”, a declarat vedeta.

„Cel mai important lucru pe care l-am invatat despre depresie este sa accept faptul ca nu exista un raspuns imediat, ca nu exista un sfarsit imediat al ei”, a mai spus ea in discursul din cadrul galei.

Ea si-a aratat aprecierea pentru parintii ei, starurile de la Hollywood Don Johnson si Melanie Griffith, pentru ca au introdus-o in lumea terapiei de la o varsta frageda, in ciuda divortului lor din anul 1996, cand Dakota avea sapte ani.

„Am avut prima interactiune cu terapia in copilarie. Parintii mei, care sunt destul de faimosi, au divortat cand eram mica. Au fost intelepti si au inteles ca poate cineva din exterior ma poate ajuta in privinta complexitatii vietii mele de familie”, a continuat actrita.

Dakota a mai dezvaluit care sunt acele lucruri care o ajuta sa tina sub control depresia si anxietatea, in speranta ca ar putea sa-i ajute si pe altii.

Ea practica meditatia transcedentala in fiecare zi, despre care a spus ca este o unealta cheie pentru sanatatea sa mintala.

Alte practici la care apeleaza sunt terapia, masajul, exercitiile de respiratie si yoga.

Actrita a vorbit si de puterea mersului pe jos, a inotului in „corpuri naturale de apa”, timpului petrecut alaturi de persoane spirituale si „a fi in natura adevarata si a patrunde in miracolul si frumusetea mamei pamant”.

Dakota a laudat medicamentele si remediile care continua sa fie dezvoltate pentru a-i ajuta pe cei care sufera de depresie.

Evenimentul anual, care are rolul de a strange fonduri pentru Fundatia Hope for Depression Research, a avut loc in New York, iar printre invitati s-a numarat si actrita Brooke Shields.

Luna trecuta starul a implinit 34 de ani si a sarbatorit printr-o cina romantica alaturi de iubitul ei.

Chris Martin (46 de ani) a organizat apoi o petrecere restransa pentru ea, la care au participat staruri precum Leslie Mann, Judd Apatow, Jodie Turner-Smith, Jeremey Allen White si sora ei mai mica, Stella Banderas.

Foto: depositphotos.com