Dakota Johnson vorbeste pentru prima data despre „lupta” de la filmarile Fifty Shades of Grey: „N-am putut sa vorbesc sincer despre asta pana acum”

1
De Teodora Tirca
1 iul. 2022

Dakota, starul francizei Fifty Shades, poate vorbi in sfarsit despre ce s-a intamplat cu adevarat pe platourile de filmare. Experienta, spune ea, a fost una dificila, asemanatoare unei lupte continue.

Dakota Johnson a dezvaluit ca au existat dificultati pe platourile de filmare, in special in ceea ce priveste controlul creativ. In franciza Fifty Shades, Johnson a preluat rolul principal al Anastasiei Steele: o studenta timida, umila, care este prinsa intr-o poveste de dragoste BDSM. Dar Johnson a dezvaluit acum ca filmarea scenelor nu a decurs asa cum era planificat. „Sunt o persoana sexuala…”, a spus ea pentru Vanity Fair. „De aceea am facut acele filme cu scene de nuditate.” Totusi, adauga ea, „Pana la urma m-am implicat intr-o versiune a filmului foarte diferita de ceea ce credeam eu ca voi face. A iesit total altceva”.

Continuand, ea a dezvaluit ca atat studioul de productie, cat si autoarea seriei de carti Fifty Shades, E.L. James, au cauzat probleme in culise. „Ea [James] a avut mult control creativ, in fiecare zi, in fiecare ora, si a cerut doar ca anumite lucruri sa se intample”, a explicat Johnson. „Au fost parti din carte care pur si simplu nu ar putea functiona intr-un film, cum ar fi monologul interior, a carui creatie a fost incredibil de obositoare. Pentru mine a fost ca o lupta. Mereu”.

Scenaristul Patrick Marber a revizuit scenariul, dar apoi a renuntat pentru ca James i-a modificat rescrierile – sau cel putin asa se presupune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vanity Fair (@vanityfair)

„Eram foarte tanara, aveam doar 23 de ani. Asa ca a fost infricosator”, a mai spus Johnson, care a lucrat la toate cele trei filme. „A devenit ceva nebunesc. Au fost multe conflicte pe platou, multe lucruri care nu mi-au convenit. N-am reusit sa vorbesc niciodata sincer despre asta.”

Jennifer Lopez, marturisiri dureroase despre relatia dificila pe care a avut-o in copilarie cu mama ei

Alaturi de co-starul Jamie Dornan (care l-a interpretat pe Christian Grey) si de regizorul primului film, Sam Taylor-Johnson, Dakota a incercat sa aiba o contributie creativa la filmari. „Noi filmam scenele pe care le dorea autoarea romanelor, apoi filmam scenele asa cum am fi vrut noi sa fie. In final, singura scena filmata de noi care a ramas in primul film este cea in care Anastasia si Christian isi contureaza contractul sexual. Si este cea mai buna scena din tot filmul”, e de parere Dakota.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vanity Fair (@vanityfair)

In ciuda conflictului din culise, actrita nu regreta ca a acceptat acest rol.

„Daca as fi stiut la acea vreme ca asa va fi, nu cred ca as fi acceptat rolul. Probabil oricine si-ar fi spus: <<Asta e o nebunie!>>”, a spus ea. „Dar nu, nu regret.”

Cat despre zvonurile unei presupuse certe intre ea si co-starul Jamie Dornan, Johnson a adaugat: „Nu a existat niciodata un moment in care sa nu ne intelegem. Stiu ca pare ciudat, dar el este ca un frate pentru mine”. Intrebata daca franciza Fifty Shades ar mai avea succes in prezent, ea a spus: „Nu. Probabil ca nu. Dar nu inteleg de ce oamenii au luat-o asa personal. Este vorba despre o anumita dinamica sexuala care este reala pentru multe persoane”.

Foto: depositphotos.com