De ce ezita familia regala britanica sa se impace cu Harry si Meghan Markle

1
De Maria Constantin
2 sept. 2021

Ducii de Sussex nu au inca o relatie buna cu casa regala a Marii Britanii. Va dura pana cand „procesul de pace“ dintre cele doua tabere se va incheia.

Decizia lui Harry si Meghan Markle de a renunta la indatoririle regale si de a pleca in Statele Unite a generat o fractura greu de vindecat in relatia cu monarhia britanica. Surse apropiate de cele doua parti sustin ca relatiile lor sunt inca afectate de neincredere.

„De-a lungul anului, au fost cateva discutii, unele incercari de reconciliere”, a declarat pe 31 august, pentru Us Weekly, jurnalistul britanic Jonathan Sacerdoti, specializat in monarhie.

„Nu cunosc discutiile lor private, dar cred ca trebuie sa fi fost incredibil de dificil sa incerce sa aiba aceste discutii, fiindca alti membri ai familiei pot fi mereu putin ingrijorati ca Meghan si Harry vor face iar dezvaluiri in presa… intr-o versiune revizuita a cartii ‘Finding Freedom’ sau chiar intr-o carte a Printului Harry”, a continuat Sacerdoti.

Toti se tem ca Harry si Meghan vor spune mai mult

Jurnalistul a mai spus ca Regina Elisabeta a II-a, Printul Charles, Printul William si alti membri ai casei regale britanice ar putea avea ezitari in a se implica in procesul de impacare cu ducii de Sussex. „Cred ca exista o neincredere din partea familiei regale in a spune mai multe si in a face un efort mai mare de reconciliere, chiar daca sunt sigur ca ei si-ar dori, fie si doar pentru scopuri de promovare, nu mai vorbesc de linistea familiei”, a explicat acesta.

Harry, in varsta de 36 de ani, si Meghan Markle (40 de ani) au anuntat in ianuarie 2020 ca renunta la indatoririle lor regale. Dupa doua luni, ei s-au mutat in California cu fiul lor, Archie, acum in varsta de doi ani. O sursa a declarat atunci pentru Us Weekly ca Printul William (39 de ani), a fost luat prin surprindere de decizia fratelui sau.

La inceputul anului, Harry a spus in interviul controversat realizat de Oprah Winfrey ca a anuntat-o pe bunica lui despre decizia de a se indeparta de casa regala.

Regina si Charles au avut reactii diferite

Dupa interviul exploziv difuzat in martie, o sursa a declarat ca Printul Charles (72 de ani) si Regina (95 de ani) nu erau pe aceeasi unda in privinta urmatorilor pasi pe care ii aveau de facut. „Charles si Regina aveau planuri diferite despre cum sa raspunda. Charles dorea sa conteste fiecare afirmatie facuta de Meghan si Harry, iar Regina dorea o abordare mai modesta”, a spus sursa.

Printul Harry si Meghan Markle isi iau impreuna concediu de crestere a copilului

In cele din urma, Palatul Buckingham a reactionat intr-o maniera moderata dupa dezvaluirile explozive care au inclus si o acuzatie conform careia culoarea pielii lui Archie starnea ingrijorare in casa regala. „Intreaga familie este intristata sa afle pe larg cat de grei au fost ultimii ani pentru Harry si Meghan. Problemele ridicate, in special cele legate de rasa, sunt ingrijoratoare”, se arata in comunicatul emis de casa regala britanica.

„Desi pot varia, aceste marturisiri sunt luate foarte in serios si vor fi dezbatute in privat de familie. Harry, Meghan si Archie vor fi mereu membri foarte iubiti ai familiei”, a precizat Palatul Buckingham.

Un mic progres care ofera speranta

In iunie, Harry si Meghan Markle au devenit parintii unei fetite, Lilibet „Lili” Diana. Dupa doua luni, un nou extras din volumul „Finding Freedom” a dezvaluit ca ducii de Sussex au fost aproape de a-l identifica pe membrul familiei care si-ar fi exprimat ingrijorarea despre culoarea pielii lui Archie. Harry confirmase anterior ca acesta nu era nici Regina, nici regretatul print Philip.

Omid Scobie, unul dintre autorii volumului, a dat mai multe detalii despre modul in care a evoluat in ultimul an relatia dintre Harry si Meghan si familia regala a Marii Britanii. „Cand vorbim cu surse apropiate cuplului si familiei regale, avem senzatia ca s-a facut un foarte mic progres”, a spus el in emisiunea TV „Good Morning America”.

„Totusi, unele sentimente subzista fiindca timpul a lucrat, asa ca fereastra este foarte deschisa pentru ca aceste discutii sa aiba loc la un moment dat… Toti simt ca trebuie sa-si asume o anumita responsabilitate si implicare pentru a merge inainte. Vom vedea daca asta se va intampla”, a conchis Scobie.

Foto: Getty Images.