George Clooney, sinistrat: Vila sa din Italia a fost inundata, in timp ce actorul se afla in casa impreuna cu sotia si cei doi copii

1
De Cristina Tudor
31 iul. 2021

Vila de pe lacul Como din Italia a actorului american a fost afectata de inundatiile grave care au lovit orasul Laglio.

George Clooney se afla la vila Oleandra impreuna cu sotia sa, Amal, si cei doi copii gemeni in varsta de patru ani, Ella si Alexander, cand s-a produs inundatia cauzata de trei zile de ploi torentiale.

Inundatia a declansat alunecari de teren care au distrus case si 60 de persoane au nevoie de interventia pompierilor pentru a fi salvate.

Cantitati mari de noroi, aluviuni si resturi de lemne au fost aduse de viitura la vila starului de la Hollywood. Apa a patruns in locuinta si a ajuns pana la balconul de la primul etaj, iar usa de la intrare a fost blocata de resturi, potrivit presei italiene, citate de Daily Mail.

Clooney, sotia sa si cei doi copii au fost blocati in vila, pana cand au reusit sa indeparteze resturile si sa iasa cu bine din casa.

Actorul in varsta de 60 de ani a fost ulterior fotografiat ajutand localnicii din Laglio afectati de indundatii si s-a intalnit cu primarul localitatii, Robert Pozzi, in zonele cel mai puternic afectate.

El a dat mana si a vorbit cu proprietarii unor mici afaceri din zona, aratandu-si sustinerea in situatia dificila cu care se confrunta acestia.

„Este mult mai grav decat am crezut”, a declarat starul in engleza pentru postul TV TG1, cerand scuze pentru ca nu stie limba italiana.

„In Cernobbio situatia este grava. Am vorbit cu primarul, va fi necesara multa munca, va fi nevoie de milioane de dolari, dar acest oras este puternic.

Va reactiona si va reveni mai bine ca inainte. Este un oras rezistent”, a declarat Clooney.

Inundatiile din jurul lacului Como sunt numai o parte din seria de evenimente meteorologice grave care au lovit Europa in ultima perioada. Specialistii avertizeaza ca este vorba de impactul schimbarilor climatice cauzate de incalzirea globala.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Getty Images