Idris Elba are Coronavirus: „N-am avut niciun simptom”

1
De Teodora Tirca
17 mart. 2020

Actorul Idris Elba a fost testat dupa ce a luat contact cu o persoana al carei diagnostic fusese confirmat, iar testul a iesit pozitiv.

Elba, 47, a declarat ca deocamdata nu are niciun simptom, el fiind unul dintre cazurile despre care vorbesc medicii: poti fi infectat fara sa stii si sa transmiti astfel virusul unor oameni vulnerabili, in cazul carora simptomele sunt acute.

Actorul s-a hotarat sa-si faca testul dupa ce a luat contact cu o persoana infectata cu COVID-19. El a postat pe Twitter un video in care a incercat sa le dea fanilor lui cat mai multe informatii:

„Nu am avut niciun simptom, pur si simplu mi-am facut testul pentru ca am aflat ca o persoana cu care am intrat in contact a fost testata pozitiv de Coronavirus. Am aflat asta vinerea trecuta, am intrat imediat in carantina si mi-am facut testul, iar azi am primit rezultatul, care a iesit pozitiv”, a explicat actorul citat de People.

Elba a mai adaugat ca nu e situatia ideala, dar ca se simte bine si e acasa cu sotia lui, Sabrina, care deocamdata nu a fost testata, insa urmeaza zilele acestea.

Starul din „Luther” i-a rugat pe fani sa-si ia masurile de precautie necesare pentru a nu raspandi virusul:

„Chestia asta e serioasa”, a spus el. „Acum e momentul sa ne gandim la distantarea sociala, sa ne spalam bine pe maini. Dincolo de asta, sunt oameni care nu au simptome, iar asta poate face ca virusul sa se raspandeasca mai usor, pentru ca acesti oameni ii infecteaza pe altii, nestiind ca sunt purtatori ai virusului. Asa ca cel mai bine e sa pastram cu totii distanta. Daca te simti rau sau crezi ca ai luat contact cu cineva bolnav, ar trebui sa faci ceva in privinta asta. E foarte important”, a explicat Elba.

De asemenea, Idris Elba i-a invitat pe oameni sa fie mai solidari ca niciodata, pentru ca de asta avem nevoie pentru a invinge pandemia.

„Traim intr-o lume divizata, cu totii o simtim si nu e bine. Mai mult ca niciodata, acum trebuie sa fim uniti, sa fim solidari unul cu celalalt, sa ne gandim si la binele celui de langa noi. Sunt atat de multi oameni in lume care au fost deja afectati, de la cei care au pierdut persoane dragi, pana la cei care si-au pierdut locul de munca, siguranta zilei de maine. Amenintarea e reala. Fiti vigilenti, dar pastrati-va calmul si ramaneti optimisti”, a indemnat actorul.

El le-a promis fanilor ca va reveni cu noi informatii despre starea lui, dar a anuntat ca deocamdata se simte bine.

Foto: Getty Images.