Intrebarea care a facut-o pe Kate Middleton sa se simta o mama vinovata

1
De Maria Constantin
18 oct. 2023

Printesa de Wales trece prin provocari pe care le intampina orice parinte.

Kate Middleton e admirata pentru modul in care isi impartaseste experientele personale in privinta cresterii celor trei copii, George, Charlotte si Louis. De-a lungul anilor, expertii au discutat pe larg despre modul in care Printesa de Wales a contrazis traditiile regale, preferand o abordare proprie in educarea copiilor sai, noteaza Marie Claire.

In timpul unui interviu cu bloggerita britanica Giovanna Fletcher la podcastul „Happy Mum, Happy Baby” in 2020, Kate a vorbit cu sinceritate despre „vinovatia de mama” si ce efect are asupra ei, descriind-o drept „o provocare constanta”.

Intrebata daca s-a confruntat cu aceasta experienta, ea a confirmat: „Da, absolut – si oricine spune ca nu a trait-o ca mama minte.”

Kate a spus ca o intrebare anume o face sa se simta vinovata. „Chiar si in aceasta dimineata, venind in vizita la gradinita aici, George si Charlotte au spus: ‘Mami, cum de nu ne duci la scoala in dimineata asta?’. Este o provocare constanta – auzi tot timpul asta din partea mamelor, chiar si de la mame care nu sunt neaparat nevoite sa jongleze intre viata profesionala si cea de familie”, a spus ea.

Multi parinti se confrunta cu aceasta dificultate de a gasi suficient timp pentru copiii lor, iar sinceritatea printesei a fost apreciata. Kate a descris cum iti poate afecta acest sentiment de vinovatie propriile deciziile ca parinte, adaugand: „Iti pui mereu tot felul de intrebari despre deciziile tale si propriile pareri. Cred ca asta incepe din momentul in care ai un copil.”

Ea a subliniat, insa, ca „un barbat intelept” i-a spus candva: „Cu cat sunt mai multi oameni in jurul copiilor care au grija de ei si ii iubesc, cu atat mai bine. Asa ca, da, chiar mi s-a luat de pe umeri povara ca, de fapt, nu este in intregime responsabilitatea mea sa fac totul”.

Kate Middleton a vorbit despre rivalitatea dintre copiii ei: „Va fi interesant de vazut cum evolueaza”

Giovanna Fletcher a dezvaluit apoi ca printesa a fost „emotionata” sa discute despre acest subiect inainte de a incepe inregistrarea, dar a subliniat importanta discutiei pentru parintii care urmaresc podcastul.

„Stiind ca tot ce spui va fi luat si disecat, trebuie sa fie foarte dificil. Trebuie sa fie greu sa evaluezi cat de mult sa impartasesti si daca persoana cu care vorbesti este de incredere. M-am simtit onorata ca mi s-a dat aceasta sansa”, a spus Giovanna.

Ea a adaugat ca „vinovatia de mama” este o senzatie pe care multe persoane o cunosc, indiferent daca au un statut social inalt sau nu: „Trebuie doar sa accepti ca este o parte din ceea ce traim, sa recunosti asta. Acesta a fost scopul podcastului, sa spunem ca nu conteaza cine esti, ce ai, ce faci, ca sunt elemente ale maternitatii care sunt impartasite.”

„Este foarte important sa vindeci aceasta vinovatie, aceasta presiune, fiindca experienta de mama, desi e un lucru minunat, te poate face sa te simti singura. Trebuie sa ne impartasim trairile pentru a realiza ca anumite sentimente sunt normale”, a mai spus realizatoarea.

Foto: Getty Images.