Kate Middleton a suferit o operatie abdominala programata si va sta in spital 2 saptamani

1
De Georgiana Dorobantu
18 ian. 2024

Kate Middleton a fost internata miercuri, 17 ianuarie, intr-un spital privat din Londra, pentru o operatie abdominala programata.

Printesa de Wales a fost operata si in prezent „se simte bine”, au anuntat reprezentantii casei regale, citati de Mail Online.

Sotia Printului William va ramane in spital intre zece si 14 zile, iar apoi va reveni la locuinta sa de la Palatul Windsor, unde isi va continua recuperarea, a anuntat Palatul Kensington. Jurnalistii Daily Mail sustin ca nu este probleme de natura maligna.

Printesa de Wales se va recupera ulterior timp de doua pana la trei luni, iar revenirea sa la indatoririle oficiale va depinde de sfaturile primite din partea medicilor.

Viata de dinainte de a fi Printesa: Un video cu Kate Middleton la 20 de ani a devenit viral pe TikTok, dupa ziua ei de nastere

Kate nu va participa la evenimente publice pana dupa Paste, iar sotul sau, Printul William, se va ocupa de cei trei copii ai lor si ii va fi alaturi in perioada de recuperare.

In aceeasi zi in care Palatul Kensington a anuntat operatia Printesei de Wales, Palatul Buckingham a anuntat faptul ca Regele Charles va fi internat in spital saptamana viitoare pentru „o procedura corectiva” pentru prostata marita. Anunturile au fost facute la o distanta de 90 de minute.

Printesa nu a fost dusa de urgenta la spital si problema ei medicala nu a fost ceva ce a aparut peste weekend, potrivit declaratiilor obtinute de jurnalistii britanici.

11 lectii de frumusete pe care le-am invatat de la printesa Kate Middleton de-a lungul anilor

Printul William isi va amana unele dintre angajamente pentru a fi alaturi de familia sa si nu va participa la evenimente oficiale cat timp sotia lui se afla in spital.

Nu este clar despre ce tip de operatie este vorba. Palatul nu a dorit sa dezvaluie niciun alt detaliu, din respect pentru „intimitatea medicala” a lui Kate. Insa oficialii nu au respins varianta ca Printesa sa aleaga sa vorbeasca ea insasi despre starea sa medicala in viitor.

„Ar putea fi ceva care a deranjat-o intreaga viata si pe care nu a apucat sa rezolve, sau o problema care a aparut recent. Doua saptamani in spital este mai mult decat ne-am astepta in mod normal, dar ea nu are o viata normala. Este viitoarea Regina, astfel ca medicii vor sa fie extra precauti”, a declarat pentru The Sun medicul Zoe Williams.

Kate Middleton spune ca practica un tip de antrenament pe care Printul William il considera socant

„Cu totii speram ca este ceva minor si ca operatia este usoara, dar este intelept ca sunt precauti. Nu poti fi niciodata complet sigur de cum vor evolua unele lucruri cand vine vorba de o chestiune medicala. Cel mai important este ca va avea parte de suficient timp pentru recuperare si ca nu este prea stresant pentru ea si familia ei”, a mai spus medicul.

„Pentru operatii abdominale, cei mai multi oameni stau in spital intre patru si sapte zile. Dupa operatie laporoscopica, durata este redusa la doua pana la patru zile”, spune medicul Deborah Lee pentru The Express, citata de Mail Online.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales