Meghan Markle dezvaluie ca a pierdut o sarcina – ar fi fost al doilea copil al ducilor de Sussex

1
De Teodora Tirca
25 nov. 2020

Meghan a vorbit despre faptul ca a fost insarcinata cu cel de-al doilea copil, insa a pierdut sarcina in luna iulie.

Intr-un articol de opinie scris pentru New York Times, ducesa a dezvaluit ca „a simtit o crampa ascutita” in timp ce schimba scutecul primului ei copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, pe care l-a avut impreuna cu sotul ei, printul Harry, in 2019.

„Am cazut pe podea cu el in brate, fredonand un cantec de leagan pentru a ne mentine pe amandoi calmi, dar tonul meu vesel contrasta cu sentimentul puternic ca ceva nu era bine”, a scris Meghan.

„Stiam, in timp ce imi strangeam la piept primul copil, ca il pierdeam pe al doilea”.

Fosta actrita si membru al familiei regale a Marii Britanii a descris despre cat de greu i-a fost sa accepte ca si-a pierdut al doilea copil si a reflectat asupra greutatilor de anul trecut in acest articol profund personal.

„M-am intins intr-un pat de spital, tinandu-l de mana pe sotul meu. Am simtit calmitatea palmei lui si i-am sarutat mana, care era umezita de lacrimile noastre, ale amandurora. Priveam peretii albi si reci ai camerei de spital si ma gandeam daca o sa putem sa ne revenim dupa aceasta pierdere”, a scris ea.

Ducesa a facut referire la un interviu din timpul unui turneu regal de la sfarsitul anului 2019, in care si-a tinut lacrimile dupa ce un jurnalist a intrebat: „Esti bine?”

„In timp ce stateam pe patul de spital si il priveam pe sotul meu, care avea inima franta, mi-am dat seama ca trebuie sa incep sa ma vindec, si ca pot sa fac asta intrebandu-ma mai intai daca sunt bine”, a mai scris Meghan.

„A pierde un copil inseamna a purta cu tine o durere aproape insuportabila, experimentata de multi, dar despre care putini au vorbit”, a mai spus ea. „Eu si sotul meu am descoperit ca intr-o camera de 100 de femei, 10, pana la 20 dintre ele vor fi suferit de avort spontan. Cu toate acestea, in ciuda caracterului uluitor al acestei dureri, conversatia ramane tabu, este patata de o rusine nejustificata, perpetuand astfel un doliu solitar, pe care femeile il duc in spate fara ajutor”.

Ducesa s-a referit, de asemenea, la impactul pandemiei asupra noastra si la miscarea impotriva rasismului si a brutalitatii politiei din SUA, care au definit anul 2020. „Sanatatea se transforma rapid in boala. In locurile unde a existat odinioara comunitate, acum exista diviziune”, a scris ea.

S-a mai referit la proliferarea dezinformarii si la urmarile alegerilor din 2020 din SUA, adaugand: „Nu ne luptam doar pentru opiniile noastre despre fapte; acum ne indoim de faptul ca realitatea este, de fapt, realitate. Ne indoim de stiinta, cantarim daca alegerile au fost pierdute sau castigate”, a scris ducesa despre evenimentele tumultoase din ultima vreme, petrecute in Statele Unite ale Americii.

„Oricat de mult ne-am contrazice si oricat de distantati fizic am fi, adevarul e ca suntem mai conectati ca niciodata, pentru ca am indurat evenimentele acestui an singuri si totodata impreuna”, a conchis ea.

Foto: Getty Images.