Modul emotionant in care Regina Elisabeta a II-a il onoreaza pe Printul Philip

1
De Maria Constantin
26 ian. 2022

Printul Philip, care a murit in luna aprilie, la varsta de 99 de ani, isi petrecea mare parte din timp la resedinta din Sandringham.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a intors duminica la Sandringham, la o luna dupa ce raspandirea rapida a Omicron a obligat-o sa-si anuleze planurile de a sarbatori Craciunul in Norfolk.

Suverana Marii Britanii a petrecut sarbatorile la Castelul Windsor, alaturi de Printul Charles si Camilla, Ducesa de Cornwall.

Printul Philip adora viata la tara

In timpul sederii la Sandringham, regina va fi inconjurata de amintirile legate de sotul ei, Printul Philip, unde este de asteptat sa ramana cateva saptamani.

Suverana in varsta de 95 de ani a calatorit cu un elicopter de la Castelul Windsor la resedinta din Norfolk, situata la aproximativ 176 de kilometri de Londra.

Printul Philip, care a murit in aprilie, la 99 de ani, isi petrecea mare parte din timp la aceasta resedinta cocheta cu cinci dormitoare, care a fost modificata in ultimii ani pentru a-i facilita accesul si toate utilitatile dupa retragerea sa din viata publica in august 2017. In timp ce Regina se afla la Palatul Buckingham din Londra pentru a-si indeplini indatoririle, sotul ei se bucura de viata linistita de la tara, unde ii placea sa se plimbe cu caruta sau sa picteze, scrie People.

Dupa izbucnirea pandemiei de COVID-19, in 2020, Printul Philip si Regina Elisabeta a II-a si-au petrecut timpul impreuna la Castelul Windsor, inainte de moartea lui.

Locul in care Elisabeta a II-a nu trebuie sa fie regina

Resedinta de la Sandringham a fost cumparata in 1862 de Regina Victoria si sotul ei, Albert. Proprietatea are „o priveliste fantastica dinspre fatada spre peisajul minunat al gradinilor”, a declarat pentru People fostul bodyguard Ken Wharfe. „Aici nu este nevoita sa se simta regina. Poate fi mai mult Elisabeta decat regina”, a mai spus fostul angajat al casei regale.

De regula, suverana Marii Britanii venea la Norfolk in a doua jumatate a lunii decembrie, cand familia regala se reunea pentru a petrece aici Craciunul.

Tortul delicios de care Regina Elisabeta a II-a nu se desparte nici cand calatoreste

Elisabeta a II-a ramanea la Sandringham pana in 6 februarie, ziua in care este comemorata moartea tatalui ei, Regele George VI-lea si totodata aniversarea zilei in care ea a devenit regina.

Suverana obisnuieste sa-si petreaca aceasta zi, cunoscuta sub denumirea de Accession Day, reflectand in liniste, cu sobrietate, la resedinta din Sandringham. Ea priveste aceasta zi mai degraba ca pe o comemorare a pierderii tatalui ei decat ca pe o aniversare a zilei care i-a schimbat destinul, noteaza People.

Luna februarie marcheaza implinirea a 70 de ani de la urcarea pe tron a Elisabetei a II-a, eveniment care va fi marcat in iunie prin manifestarile Jubileului de Platina.

Foto: Instagram/@theroyalfamily